REKLAMI GEÇ

13 örgüt tek ses

13 örgüt tek ses

Sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı’nı protestolarla kutluyor. Denizli Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen 13 sendika ve dernek yaptıkları ortak eylemle hükümetin sağlık alanındaki uygulamalarını ve ağır çalışma koşullarını protesto ettiler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2015 Cuma, 16:18

Denizli Devlet Hastanesi acil servisi önünde düzenlenen eyleme, sendika ve derneklerden oluşan 13 sivil toplum örgütünün temsilcileri katıldı. Yapılan açıklamalarla sağlık politikaları ve çalışma koşulları eleştirildi. 

ic-1Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, sağlık çalışanlarının 36 saat kesintisiz çalıştığını belirterek, “Özelde ciro, kamuda performans baskısı, amir baskısı, kötü muamele, şiddet tehdidi, havasız, penceresiz aydınlatması kötü ortamlarda çalışıyoruz. Polikliniklerde günde 150 hasta bakıyoruz. 36 saat kesintisiz çalışıyoruz. 7 gün 24 saat icap nöbeti tutuyoruz. Adeta kölelik düzeninde çalışıyoruz. Emeklilikte insanca yaşayacak bir gelir talep ediyoruz. Sağlıkçıların çalışma şartları bu iken, hastaların sağlıklı olabilmesi mümkün mü? Kim ister 150’inci hasta olarak muayene olmayı? Çalışma şartlarımız düzelene kadar eylemlerimiz devam edecek” dedi.

ic-2

Sağlık Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi Başkanı Selçuk Göçer, “Fiili hizmet zammı, şiddetsiz ve angaryasız çalışma ortamı, eşit ve nitelikli ulaşılabilir parasız sağlık hizmeti istiyoruz” dedi.
Birlik ve Dayanışma Sendikası Genel Başkanı İlknur Çabuk ise sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının gün geçtikçe kötüleştiğini belirterek, “Baskı ve cezalarla susturulamayan sağlık çalışanlarının yanında sağlık adı altında her geçen gün daha fazla sömürülen ve daha mutsuz ve sağlıksız hale gelen hastalarımız da yer almaktadır. Sağlık sistemi kısmen çökmüştür. Sağlık çalışanlarına verilen cezalar ve yapılan yalan haberler gerçekleri örtmüyor. Hakkımız olanı alana kadar, şartlarımız düzeltilene kadar susmayacağız” diye konuştu.
Türk Sağlık Sen Denizli Şubesi Başkanı Rayif Kurşunoğlu da, zorunlu nöbet uygulamasını eleştirerek, dayatmalara karşı direnmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı