REKLAMI GEÇ

2010’da DDH’ya 2 yeni merkez

2010’da DDH’ya 2 yeni merkez

DDH Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural 2010 yılında da yeni çalışma ve projelerle Denizli halkına hizmet vereceklerinin müjdesini verdi. Canural, “Yeni yılda Radyoterapi Merkezi ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi kurmak için çalışmalara başladık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ocak 2010 Pazartesi, 17:57

Her yıl olduğu gibi 2009 yılında da Denizli Devlet Hastanesi’ne hasta akını yaşandı. Geçtiğimiz yıl toplam 1 milyon 485 bin 582 hasta başvurdu. Günlük ortalama 5 binden fazla poliklinik hizmeti verildi.

Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural, Denizli’nin yanı sıra çevre illerden gelen hastalarla Denizli Devlet Hastanesi’nin bir bölge hastanesi olma misyonunu devam ettirdiğini söyledi.
Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural, Denizli Devlet Hastanesi’nde; açık kalp cerrahisi, toraks ve beyin cerrahisi başta olmak üzere bir çok önemli ve komplike ameliyatların yapılabildiğini, ameliyat kapasitesi olarak devlet hastaneleri standartlarının aşıldığını belirterek, yılda 26 binden fazla, günde ise 80’e yakın ameliyat gerçekleştirildiğini, aynı anda 16 ameliyatın yapılabildiğini belirtti.

Canural, “Hastanemiz hayata geçirdiği birçok yeniliklerle yeni yılda da Denizli halkına hizmet vermeye devam ediyor. Bu çerçevede verdiğimiz kaliteli hizmet doğrultusunda her yıl hasta sayısını artırıyor. 2008 yılında 1 milyon 396 bin 753 hasta ayaktan tedavi edilirken, 2009 yılında bu rakam 1 milyon 485 bin 582 hastayı buldu. 26 bin 597 hasta ameliyat edilirken, 47 bin 526 hasta yatarak tedavi gördü. Ayrıca 24 bin 521 tomografi, 32 bin 565 MR, 69 bin 886 ultrason, 24 bin 432 röntgen, 10 bin 287 DEXA, 1134 Pet Ct (2009 Ağustostan bu yana) çekimi yapıldı. Nükleer Tıp Birimi’ne ise 21 bin 641 hasta müracaat etti” diye konuştu.

Denizli Devlet Hastanesi’nde hemen hemen hiçbir branşın eksikliğinin yaşanmadığını söyleyen Canural, gastroenteroloji, iç hastalıkları, kardiyoloji gibi bazı branşlarda hekim yetersizliği olduğundan bu alanlarda her isteyenin istediği gün muayane olamadığını kaydetti. Canural, “Birçok hastanede bulunmayan Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Hematoloji, AMATEM, Romatoloji, Talasemi Merkezi, Yanık Ünitesi, Heyet Poliklinikleri, Evde Bakım Hizmetleri gibi alanlarda hizmet çeşitliliği var. Ayrıca endokrinoloji, nefroloji, romatoloji, gastroenteroloji, gastrocerrahi, medikal onkoloji gibi yan dal uzmanlarımız mevcuttur. Açık kalp cerrahisi, yanık ünitesi, onkoloji ve yoğun bakımlar gibi hizmette özellik arz eden birimlerimiz hastanemizi diğer hastanelerden ayıran önemli özellikler arasında yer alırken, görüntüleme sistemlerinde son 2 yılda devrim niteliğinde yapılan yenilikleri de unutmamak gerekmektedir. Ayrıca Ege Bölgesinde İzmir’den sonra sadece hastanemizde hizmet veren özellikle onkoloji hastalarına yönelik PET-CT cihazımız faaliyete girdi. Bu hizmet sunumunda 181 uzman hekim ve 42 pratisyen hekim, 330 hemşire, 131 ebe, 170 sağlık personelinin emeği var. Hepsine verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür eder, yeni yılda da hizmetlerinin verimli bir şekilde devam etmesini dilerim ” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi’nin güçlü bir laboratuvar altyapısını olduğunu ifade eden Canural, Biyokimya, Mikrobiyoloji, Hormon, Parazitoloji, Patoloji ve Acil Laboratuarlarında her türlü tetkikin yapabildiğinin altını çizdi. Canural, “Biyokimya, mikrobiyoloji, parazitoloji ve patoloji laboratuarları olmak üzere toplam 2 milyon 639 bin 371 laboratuar tetkiki yapıldı ( Biyokimya 2.389 179, mikrobiyoloji 204 bin 026, parazitoloji 23 bin 984, patoloji 22 bin 128). Bölgemizdeki 14 hastaneye hizmet sözleşmesi üzerinden tanı hizmeti vermekteyiz. Tanı birimlerine yansıyan hasta oranlarımız yüzde 15–20’dir. Çok nadir istenen bazı ileri tetkikleri de büyük şehirlerdeki spesifik laboratuarlarla karşılıklı sözleşme yaparak çözebiliyoruz” dedi.

Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural 2010 yılında da yeni çalışma ve projelerle Denizli halkına hizmet vereceklerinin müjdesini verdi. Canural, “Yeni yılda Radyoterapi Merkezi ve Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezi kurmak için çalışmalara başladık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı