REKLAMI GEÇ

2022’de randevu alan hastaların yüzde 21’i gitmedi

2022’de randevu alan hastaların yüzde 21’i gitmedi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, 2022 yılında MHRS veya 182 üzerinden kamu hastanelerinden alınan poliklinik randevularının yüzde 21’inin gerçekleşmediğini açıkladı. Hastaların randevularına sadık kalmadıkları için başka hastalara yer açılmadığı belirtilirken, 2023’ün ilk ayı itibariyle oranlarda düşüş yaşandığı gözlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Ocak 2023 Pazartesi, 13:54

2022 yılında kamu hastaneleri MHRS randevu doluluk oranının yüzde 74,2 olduğu, alınan randevuların da yüzde 79 oranında gerçekleştiği, dolayısıyla alınan randevularda randevusuna gelmeyen hasta oranının yüzde 21 olduğu belirtildi.

Randevulara ilişkin açıklama yapan Sağlık Müdürü Berna Öztürk, Sağlık Bakanlığı’nın hayata geçirdiği MHRS sisteminin hastalar tarafından internet veya telefon aracılığıyla etkili bir şekilde kullandığını belirterek, hastaların muayene öncesi bekleme sürelerini azaltmak, muayene sürecini kolaylaştırmak, muayene olmak istediği hastane ve hekim seçimini sağlamak, hasta memnuniyetini artırmak, randevulu hasta akışı ile hastanelerde polikliniklerde oluşan hasta yoğunluğunu önlemenin hedeflendiğini söyledi.

Denizli’de 2022 yılında 182 ya da MHRS’den alınan 353 bin 145 poliklinik randevusuna gelinmediğini ifade eden Öztürk, “Bu durum ne yazık ki randevu alabilmek için bekleyen başka kişilerin randevular dolduğu için o bölümden randevu alamamasına neden olabiliyor” diye konuştu.

RANDEVUNUZA GİDEMEYECEKSENİZ MUTLAKA İPTAL ETTİRİN
Vatandaşların gidemeyecekleri MHRS randevularını iptal etmelerinin önemli olduğunu anlatan Öztürk, Sağlık Bakanlığının başlattığı yeni uygulama ile birlikte randevu alıp gidemeyen kişilerin 2 hafta süreyle aynı branştan randevu alamayacaklarına dikkat çekti.

Öztürk, yeni uygulama ile birlikte 2023 yılı Ocak ayında MHRS’den alınan randevuların gerçekleşme oranının arttığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı