REKLAMI GEÇ

30 yaşından sonra bu testleri mutlaka yaptırın

30 yaşından sonra bu testleri mutlaka yaptırın

Denizli Devlet Hastanesi Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Halil Sağınç, kanserde erken teşhisin önemine dikkat çekerek, kadınların 30 yaşından sonra smear, 40 yaşından sonra meme kanseri, 50 yaş üstündeki herkesin gizli kan testi yaptırmaları gerektiği uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Şubat 2016 Perşembe, 09:49

Radyasyon Onkoloji Uzmanı Dr. Halil Sağınç, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, erken teşhisle kanser tedavisinin mümkün olduğunu, özellikle meme, rahim ağzı (serviks) ve bağırsak kanserinin erken tanısı konusunda ulusal tarama programları uygulandığını belirtti.

denizli-dunya-kanser-gunu-radyasyon-onkoloji-uzmani-dr-halil-saginc-h

Yaşla birlikte kanser riskinin de arttığını ifade eden Dr. Sağınç, 30 yaş üzerindeki kadınlarda serviks kanseri için smear testi, 40 yaş üzerindeki kadınların meme kanseri, 50 yaş üstünde herkesin dışkıda gizli kan testini yılda bir kez yaptırması, ailesinde kanser öyküsü olanların taramaya daha genç yaşlarda başlamasını önerdi.

Kanserden korunma yollarına da değinen Sağınç, “Kanserden korunmada buna yol açan çevresel etkenlerden uzak durmak önemlidir. Bunun dışında düzenli spor yapmak, aşırı güneş ışığından sakınmak, özellikle meyve ve sebze ağırlıklı uygun bir diyet uygulamak ve doğal gıdalarla beslenmek kanser sıklığını azaltır. Kanserden korunmak için önerilen beslenme günde en az 5 porsiyon meyve ve sebze içeren, yağdan düşük, liften zengin diyettir. Kırmızı et haftada birden fazla tüketilmemelidir. Doğal olmayan sebze ve meyvelerden alınmayan vitamin takviyeleri kanserden korumaz” dedi.

denizli-dunya-kanser-gunu-radyasyon-onkoloji-uzmani-dr-halil-saginc

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı