REKLAMI GEÇ

450 hastaya evinde tedavi

450 hastaya evinde tedavi

Denizli Devlet Hastanesi Evde Bakım Birimi, 450 hastayı evinde tedavi ediyor.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2008 Çarşamba, 01:00

Yaklaşık 2 yıl önce hizmet vermeye başlayan Evde Bakım Birimi, yatağa bağımlı olan yaşlı, özürlü ve kronik hastalara, hastane hizmetini evlerde sunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 585 kişi Evde Bakım Birimi’nden yaralanmak için başvuruda bulunurken, bu yıl başvuru sayısı 935 oldu. Ancak sadece 450 kişi evde bakım hizmetinden faydalanabiliyor. Geriye kalan 485 kişi verilen hizmetten yararlanabilmek için gerekli kriterleri taşımıyor.

Evde Bakım Birimi Sorumlu Hekimi Dr. Ramazan Işık, yatağa bağımlı olmayan, hastaneye gelebilecek durumda olan kişilerin değerlendirme dışında bırakıldığını söyledi. Dr. Ramazan Işık, “Hastanın Evde Bakım Birimi’nden yararlanabilmesi için kesinlikle Denizli Belediyesi sınırları içerisinde ikamet etmesi ve yatağa bağımlı olup, tuvalet ihtiyacını dahi gideremeyecek durumda olması (örneğin yaşlılığa bağlı alzheimer, felç gibi) gerekiyor. Ayrıca kronik hastalığı nedeniyle sürekli hastanede yatalak tedavi edilemeyen ya da belli bir süre (geçici) yürüyemeyen hastaları değerlendirmeye alıyoruz. Kaydını yaptığımız hastaların rutin muayeneleri, hastalığı ile ilgili kan tetkikleri, EKG ve diğer tetkikleri ile idrar sondası takılması, yara pansumanları yapılması, hastalıklarına ait sürekli kullandıkları ilaçların reçetelendirilmesi ve rapor yenilenmesine yardımcı oluyoruz” diye konuştu.

Kayıtlı hasta sayısının artmasından dolayı Evde Bakım Birimi bünyesinde yeni bir ekip daha oluşturulduğunu belirten Işık, bundan sonra 2 ayrı ekiple hizmet vermeye devam edeceklerini ifade etti. Işık, ayrıca ünite hizmetlerinin kolaylaşması ve hastaneye getirilmesi gereken ağır hastalar için İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Acil servisi ile irtibat kurularak, hastaların sağlık kuruluşlarına naklinin sağlandığını söyledi.

Ayrıca Evde Bakım Hizmeti’nin, ilçelere götürülmesi için İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışmalar başladı. Evde Bakım Birimi’ne, Denizli Devlet Hastanesi ana bina heyet polikliniklerindeki yeni yerinden ya da 241 72 72 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

                                                                                             

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı