REKLAMI GEÇ

68 çocuktan 1’i otizm riski taşıyor

68 çocuktan 1’i otizm riski taşıyor

Denizli Otizm Derneği, OÇEM ve Tohum Otizm Vakfı, Denizlili aileler ve eğitimciler için düzenlenen seminerde, Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Deniz Yılmaz, Türkiye’de 68 çocuktan 1’inin otizm riski taşıdığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2016 Çarşamba, 10:19

 

Denizli Otizm Derneği, Özel Çamlık Eğitim Uygulama Merkezi (OÇEM) ve Tohum Otizm Vakfı işbirliğiyle Pamukkale Üniversitesi İktisat Fakültesi Konferans Salonu’nda, aileler ve eğitimciler için seminer düzenlendi. Seminere, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, otizmli çocuk aileleri, eğitimciler ve STK temsilcileri katıldı.

Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Deniz Yılmaz, seminerde vakfın faaliyetlerinin yanı sıra otizmli çocuklara yeni beceri ve davranış kazandırması, otizmli çocuklarda görülen problem davranışlarla baş etme stratejileri ve otizmli çocuklar için program geliştirme konularında bilgi verdi.

Günümüzde her 68 çocuktan 1’inin otizm riski taşıdığına dikkati Yılmaz, “Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemiyle haftada en az 30 saat kendi ihtiyaçları doğrultusunda bireyselleştirilmiş eğitim alan otizmli çocukların yaklaşık yarısında, otizmin belirtileri kontrol altına alınabiliyor, Büyük bir gelişim kaydediliyor ve ergenlik çağına geldiklerinde diğer akranlarından farkı kalmayabiliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı