REKLAMI GEÇ

90. yılda 90 icraat

90. yılda 90 icraat

Denizli Devlet Hastanesi, kuruluşunun 90. kuruluş yıldönümünde, 90 ayrı icraat ve yatırımla Denizli halkına hizmet vermeye devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2009 Perşembe, 16:50

Denizli Devlet Hastanesi’nde son 25 ayda yapılan yatırımlar değerlendirme toplantısında masaya yatırıldı. Doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının katıldığı toplantıda Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Canural,  görevi devraldığı dönemden bu yana yapılan çalışmaları anlattı. Başhekim Canural, Denizli Devlet Hastanesi’nin 90. yaşında 90 ayrı icraatla Denizli halkına hizmet vermenin gururunu yaşadıklarını söylendi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Canural, “Hastanemizde 170 uzman hekim ve 32 pratisyen hekimle önemli bir doktor kadrosu mevcuttur. Çeşitlilik olarak hemen hemen hiçbir branşın eksikliği yaşanmamaktadır. Ancak gastroenteroloji, iç hastalıkları ve kardiyoloji gibi bazı branşlarda sayı yetersizliği olduğundan bu alanlarda her isteyen, istediği gün muayane olamamaktadır. Endokrinoloji, nefroloji, romatoloji, gastroenteroloji, gastrocerrahi, medikal onkoloji gibi yan dal uzmanlarımız mevcuttur. Açık kalp cerrahisi, yanık ünitesi, onkoloji, enfeksiyon kontrol komitesi ve yoğun bakımlar gibi hizmette özellik arz eden birimlerde görev yapan hemşirelerimiz ve anestezi teknisyenlerimiz de büyük eğitim hastanelerinde eğitim ve kurs görerek sertifika almışlardır.” dedi. Birçok hastanede bulunmayan Çocuk Psikiyatrisi, Çocuk Hematolojisi, AMATEM, Romatoloji, Talasemi Merkezi, Yanık Ünitesi, Heyet Poliklinikleri, Evde Bakım Hizmetleri ile Denizli Devlet Hastanesi’nde hizmet çeşitliliği ve kalitesinin her geçen gün arttığını kaydetti.

 

Denizli Devlet Hastanesi Görüntüleme Sistemlerinde son 2 yılda devrim niteliğinde yeniliklerin yapıldığını kaydeden Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural,  “4’ü flat panel dijital röntgen cihazı, 4’ü yeni ilavelerle dijital hale getirilmiş 8 adet röntgen cihazımız mevcuttur. Film basmadan görüntülerin yıllarca elektronik hafızada saklanabildiği PACS sistemimiz sayesinde isteyenlere dijital ortamda CD veriyoruz. Ayrıca Ege Bölgesinde İzmir’den sonra sadece hastanemizde hizmet veren özellikle onkoloji hastalarına yönelik PET-CT cihazımız faaliyettedir. Multislice tomografi, MR, ulltrason cihazları, skopiler, mamografi, EKO, sintigrafi başta olmak üzere görüntüleme sistemi olarak bu gün tıbbın bütün imkanlarını sevgili hastalarımıza sunuyoruz” diye konuştu.

 

Denizli Devlet Hastanesi’nin güçlü bir laboratuvar altyapısını olduğunu ifade eden Canural,  bugün DDH’ de 400 çeşit tetkik yapılabildiğini belirtti. Biyokimya, Mikrobiyoloji, Hormon, Parazitoloji, Patoloji ve Acil Laboratuarlarında her türlü tetkikin yapabildiğinin altını çizdi. Canural, “Bölgemizdeki 14 hastaneye hizmet sözleşmesi üzerinden tanı hizmeti vermekteyiz. Tanı birimlerine yansıyan hasta oranlarımız yüzde 15–20’dir. Çok nadir istenen bazı ileri tetkikleri de büyük şehirlerdeki spesifik laboratuarlarla karşılıklı sözleşme yaparak çözebiliyoruz.” dedi.

 

DDH’da açık kalp cerrahisi, toraks ve beyin cerrahisi başta olmak üzere bir çok önemli ve komplike ameliyatlarında yapılabildiğinin altını çizen Canural,  aynı anda 16 ameliyatın yapılabildiği ameliyathanelerin olduğunu belirtti. Yıllık bir buçuk milyon ayaktan hasta ve 50 bin yatan hasta gibi büyük bir hasta potansiyeline sahip olan Denizli Devlet Hastanesi’nin çeşitli bilimsel toplantı ve eğitim faaliyetlerine ev sahipliğini yaptığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı