REKLAMI GEÇ

ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ ÖĞRETMENLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM

ACİL TIP TEKNİSYENLİĞİ ÖĞRETMENLERİNE HİZMET İÇİ EĞİTİM

Denizli’de, Sağlık Meslek Liseleri’nde gören yapan Acil Tıp Teknisyenliği öğretmenleri, İl Ambulans Servisi Başhekimliği’nde Hizmet içi Eğitim Semineri’ne alındı.

/ DENİZLİHABER / 22 Haziran 2011 Çarşamba, 13:42

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve üniversite ile ortaklaşa düzenlenen eğitim seminerinde, İl Ambulans Servisi Başhekimliği görevlileri tarafından öğretmenlere teorik ve uygulamalı bilgi verileceğini belirtti.

Oğuz, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversite ve Sağlık Bakanlığı işbirliği ile hazırlanan “Mesleki Eğitimi Güçlendirme Eylem Planı”çerçevesinde kentte sağlık meslek lisesi öğretmenlerine yönelik gerçekleşen seminerin çok faydalı olacağını söyledi.

İl olarak eğitim kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Oğuz, “Bunu da, bize destek veren kurum ve kuruluşlarla gerçekleştirebiliriz. Öğretmenlerimizin burada edindikleri bilgileri de öğrencilerine aktarmanı istiyoruz. Eğitimi veren doktorlara teşekkür ederim” dedi.

İl Sağlık Ambulans Başhekimi Dr. Zeliha Yıldırım da, 40 saat sürecek programda, öğretmenlere olay yeri güvenliği, temel yaşam desteği, acil hava yolu kontrolü, ileri yaşam desteği, acil yaklaşım kuralları, travmalarda acil yaklaşım kurallarında teorik ve uygulamalı olarak eğitim verileceğini kaydetti. Konuşmaların ardından Milli Eğitim Müdürü Oğuz, mankenler üzerinde verilen eğitimi bir süre izleyerek bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı