REKLAMI GEÇ

Acile değil Aile Hekimine gidin!  

Acile değil Aile Hekimine gidin!  

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin, hastanelerin acil servislerindeki yığılmaların önlenmesi için vatandaşlara, ilk olarak halk sağlığı merkezlerine gitmeleri çağrısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Eylül 2014 Perşembe, 10:12

Denizli Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Tekin 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların sağlık sorunlarında ilk basamak olan Halk Sağlığı Merkezlerindeki Aile hekimlerine müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi. Tekin, “Aile Hekimlerimiz Denizli’de başarıyla hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız Aile Hekimlerine başvurması sonucunda hastanelerde ve acil servislerde gereksiz yığılmaların önüne geçilmiş olunacaktır” dedi.

Vatandaşlara hak ettikleri sağlıklı hizmetleri sunmanın en öncelikli hedefleri olduğunu vurgulayan Tekin, “Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve Halk Sağlığı çalışmaları tedavi edici hizmetlere nazaran etkisi uzun vadelerde ortaya çıkan, sabır gerektiren uzun çalışmalar gerektirdiğinden Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak İlimizde; başta Aile Sağlığı ve Toplum Sağlığı Merkezleri ile birlikte bağışıklama, bulaşıcı hastalıklardan korunma ve kontrol önlemleri, doğrudan gözetimli tedavi ile tüberkülozun tedavisi, bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili olarak Kanserde erken tanı ve teşhis, obezite, diyabet ve tütün ile mücadele, kadın üreme çocuk ergen sağlığı hizmetlerinin yürütülmesi, temiz ve sağlıklı su kullanımının sağlanması için içme ve kullanma sularının denetimi, okul sağlığı ve evde sağlık hizmetlerinin yürütülmesi için birçok hayati önemi olan görevleri yürütülmektedir” dedi.

‘SAĞLIK İÇİN HAREKET EDELİM’
Halk Sağlığı Haftası için bu yıl belirlenen temanın ‘Sağlık İçin Hareket Edelim’ olduğunu kaydeden Tekin, “ Koruyucu hekimlik çalışmalarını yaygınlaştırmak, toplum bilincini yükseltmek, hastalık meydana gelmeden önlemler almak ve hayat standardını yükseltmek için birçok projeler başlatılmıştır. Halkın dikkatini çekmek ve farkındalık yaratmak üzere ilimizde de her ayın son Pazar günü yürüyüşler düzenlenmiştir” dedi.
SAĞLIĞIN GELİŞTİRİLMESİNDE ÖNCELİKLER
Dr. Tekin sağlığın geliştirilmesinde öncelikli konuların sigardan uzak bir yaşam, alkol ve madde bağımlılığının önlenmesi, yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite yapabilme, düzenli uyku, stresten uzak durabilme becerisinin gelişmesi, güvenli cinsel yaşam olduğunu belirtti.

Yorumlar

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 4 Eylül 2014, 11:44

Gideriz gitmesine de gereğinden fazla ve gereksiz ilaç yazıldığı kanaatindeyim.Acil hastalar için acil olup olmadığı veya renk kodu tesbiti kararın tek hekimce alınmaması tedavi yöntemine göre komisyonca belirlenmesi,yoksa bu iş çığrından çıkmış gibi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı