REKLAMI GEÇ

ADSM’DE İMPLANT TEDAVİSİ BAŞLADI

ADSM’DE İMPLANT TEDAVİSİ BAŞLADI

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde (ADSM), kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen ve diş eksikliğinde uygulanabilecek en iyi tedavi yöntemlerinden biri olan İmplant Tedavisi uygulanmaya başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2015 Salı, 12:20

Eksik olan dişlerin fonksiyon ve estetik görünümünü tekrar sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen ve uygun malzemeden yapılan yapay diş kökü olan İmplant tedavi yöntemi Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uygulanmaya başlandı. İmplant Tedavi yöntemi geleneksel kaplama, köprü damak protezi gibi diğer tedavi yöntemlerine oranla çok daha sağlam, rahat ve güvenli olması ve herhangi bir yerden destek almaya ihtiyacı olmadığı için diğer dişlere hiçbir zarar vermemesi açısından önemli diş tedavi yöntemleri arasında yer alıyor.

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Cumhur Çelik, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde uygulanmaya başlanan İmplant Tedavisi hakkında bilgi verdi. İmplantların yaygın olarak dokulara uygun, son derece dayanıklı ve ileri teknoloji ürünü olan titanyumlardan yapıldığını anlatan Çelik, implant tedavisinin 3-6 ay süre içerisinde yapılan ve 4-5 seanslık diş tedavisi olduğunu söyledi.

Çelik, “İmplant tedavi yöntemi tek diş eksikliğinde ve total dişsizlik vakalarında yaygın kullanılan bir tedavi sistemidir. Özellikle genç hastalarımız tarafından tek diş eksikliğinde yandaki dişlere zarar vermediği için implant tedavisi tercih edilmektedir. Total dişsizlik vakaları ise birden fazla implantın çene kemiğine uygulanması ile birlikte hareketli protezlerin implantla sabitlenmesi işlemidir. Total dişsizlik vakalarında hastalar gündelik fonksiyonlarını rahatlıkla yapabilmekte, çiğneme ve konuşmayla birlikte estetik görünümünü de geri kazanmış olmaktadırlar. Ayrıca hareketli protez kullanan hastaların protezin ağızda durmaması, konuşmada zorlanma, yemek yeme esnasında protezin düşmesi gibi rahatsızlıkları varken implant tedavisi ile bu gibi rahatsızlıkların önüne de geçilecektir” dedi.

Hastalarda implantları yerleştirecek kemik yapısının bulunması halinde ve yaraların iyileşmesini engelleyecek sistemik bir hastalığın olmaması durumunda, istenildiği kadar implant kullanılabileceğini söyleyen Cumhur Çelik implant tedavisinden sonra ağız bakımına eskisinden daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyledi. Çelik, “İmplant tedavisi sonrasında ağız içine takılan yabancı maddelere kendi dişlerinizden daha fazla önem vermeniz gerekir. İmplantlar temizliği kolay olan ve fazla zaman almayan özelliğe sahiptir. İnsanlarda diş sağlığı ve başarılı bir diş tedavisi için en önemli etken ağız ve diş temizliğine verilecek önemdir. Sigaradan kesinlikle uzak durulmalıdır. Doğru ağız bakımı ve düzenli diş kontrolleri implantların uzun vadeli başarısında kritik önem arz etmektedir” dedi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Doktor Cumhur Çelik, merkezde bulunan hekimlerin implant yapımı ve uygulaması ile ilgili yoğun bir kurs programı aldığını, kursu başarıyla tamamlayan hekimlerin sertifikalarını alarak implant tedavisine başladıklarını söyledi ve Türkiye’de ADSM’lerde implant sisteminin nadir yapıldığını Denizli’nin de implant uygulamasının yapıldığı bu nadir iller arasına katıldığını da sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı