REKLAMI GEÇ

AĞRI PİLİ İLE AĞRILARINDAN KURTULDULAR

AĞRI PİLİ İLE AĞRILARINDAN KURTULDULAR

PAÜ Hastanesi Ağrı Polikliniğinde tedavi gören hastalar ağrı pili takılmasıyla ağrılarından kurtuldular.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ağustos 2015 Salı, 14:10

Bel, kalça ve bacak ağırları nedeniyle günlük yaşamlarını sürdüremez hale gelen 71 yaşındaki Sevil Cüra ile 82 yaşındaki Fatma Dingil, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Ağrı Merkezinde takılan ağrı pili sayesinde ağrılarından kurtuldular.

denizli-pau-agri-merkezi-ic

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Ağrı Merkezinde Prof. Dr. Ercan Gürses tarafından takılan ağrı pili sayesinde ağrılarından kurtulan Sevil Cüra ağrıları nedeniyle hareket edemez ve günlük ihtiyaçlarını karşılayamaz halde iken, işlemden sonra ağrılarının geçtiğini ve uzun süre sonra rahat uyuyabildiğini belirtirken Fatma Dingil ise, tedaviden sonra adeta yeniden doğduğunu söyledi.

Ağrı pili takılarak tedaviye dirençli ağrıların iyileştirilmesinin mümkün olduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Algoloji (Ağrı) Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ercan Gürses, “Tedavisi başarısız olan bel fıtığı, sinir yaralanmaları ya da omurgaya yerleştirilen protez ameliyatlarından sonra bazı hastalarda ağrı geçmediği gibi daha da artabilmektedir. Tekrarlanan ameliyatlar, ilaçlar, fizik tedavi ve girişimsel tedaviler gibi yöntemler çare olmadığında sürekli ağrı çekmek hastanın fizik, sosyal ve psikolojik yaşamını olumsuz etkilemektedir” dedi.

denizli-pau-agri-merkezi-ic-1

Böyle hastalarda ağrı pili (Spinalkordstimülatörü) uygulamaları ile ağrının ortadan kaldırılmasının mümkün olduğunu vurgulayan Prof.Dr. Gürses, “Pilin yerleştirilmesi lokal anestezi ile radyolojik görüntüleme eşliğinde ve hasta ile sürekli iletişim halinde yapılmaktadır. Cilt altına yerleştirilmiş olan pil hasta tarafından dışarıdan kablosuz olarak programlanabilmekte ve tam olarak kapatılıp yeniden çalıştırılabilmektedir“ diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı