REKLAMI GEÇ

Aile hekimlerine “Greve katılın” çağrısı

Aile hekimlerine “Greve katılın” çağrısı

Aile Sağlığı Merkezi (ASM) ve Toplum Sağlığı Merkezlerinde (TSM) görev yapan aile hekimleri ve hemşireler grevde. ASM ve TSM’lerin pazartesiye kadar hizmet vermeyeceğini belirten Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, “Taleplerimiz karşılık bulana dek eylemlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Önem, tüm birinci basamak sağlık kuruluşu çalışanlarını ilan edilen greve katılmaya çağırdı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2015 Çarşamba, 15:01

Aile hekimlerine cumartesi günleri 8 saat nöbet tutma zorunluluğu getiren düzenleme ile nöbet tutmayan aile hekimlerine yönelik işten atmakla tehdit eden ceza puanı uygulamasına tepki gösteren 1. basamak sağlık çalışanları üç gün iş bırakma kararı aldı. Basın toplantısı düzenleyen Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, ASM ve TSM’lerde pazartesi gününe kadar hizmet verilmeyeceğini açıkladı.

Sağlık Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi ile Birinci Basamak Birlik ve Dayanışma Sendikası’nın da destek verdiği grevin, kararlılıkla sürdürüleceğini söyleyen Prof.Dr. Önem, “Sağlık Bakanlığı, 5 aydır ASM çalışanlarına hafta içi 40 saat çalışmaya ek olarak cumartesi günleri nöbet adı altında fazla çalışmayı dayatıyor. Ayrıca ASM çalışanlarının 5 aydır sürdürdükleri kararlı ve başarılı direnişini kırmak için, 16 Nisan 2015 tarihinde yeni bir yönetmelik yayımlanarak, Cumartesi direnişini sürdürenleri işten atmakla tehdit eden ağır ceza puanları getirildi. Konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler de sonuçsuz kalmıştır. O nedenle sağlık çalışanlarının en uzun grevini gerçekleştiriyoruz. Ve taleplerimiz karşılanana kadar grevimiz devam edecek, ASM ve TSM’ler hizmet vermeyecek” dedi.

“ASM’LERİ SATACAKLAR”
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Önem, aile sağlığı hekimlerinin halkın sağlığını önemsemediği yönündeki suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, “Aile Sağlığı Merkezleri’ni, zincir hastanelerin patronlarına satmadan önce, sağlık çalışanlarını, az paraya, çok çalıştırıp pazarlamaya yönelik girişimlerini güçlendirmeye çalıştığını duymayan kalmadı. ASM’lerin zincir hastanelerine satışı sonrasında, birinci basamakta verilen tüm hizmetlerin paralı olacağını biliyoruz. Bizler koruyucu sağlık hizmetlerinin önemsendiği, çalışanların haklarının gasp edilmediği, sağlık hizmetlerinin toplumun gereksinimlerine göre sunulduğu bir sağlık ortamı istiyoruz” diye konuştu.

denizli-tabip-odasi-basin-aciklamasi-ic

AİLE HEKİMLERİNE GREV ÇAĞRISI
Bugün başlayan ve 21 Mayıs Perşembe, 22 Mayıs Cuma günü devam edecek olan greve katılmaları için tüm birinci basamak sağlık çalışanlarına çağrıda bulunan Prof.Dr. Önem, “Cumartesi fazla çalışma ve işten atma tehditlerine karşı, kendi haklarını korumak için tüm aile hekimlerini ve sağlık çalışanlarını greve davet ediyorum” dedi.

Yorumlar

mustafa kemal   -  Bağlantı 20 Mayıs 2015, 15:14

Yahu ayıptır. siz ne diye yemin ettiniz. sizler sağlık hizmeti sektöründesiniz. kaç saat çalışıyorsunuzda bu grevi yapıyorsunuz. ayıp ayıp

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı