REKLAMI GEÇ

Ak Parti Milletvekili Tin: Denizli’ye 109 yeni hekim atandı

Ak Parti Milletvekili Tin: Denizli’ye 109 yeni hekim atandı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli’ye yeni hekim atamalarının yapıldığını bildirdi. Tin, Denizli’ye 26 uzman hekim, 80 pratisyen hekim ve 3 diş hekimi olmak üzere toplam 109 hekim atamasının yapıldığını açıkladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2020 Çarşamba, 13:47

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli sağlık camiasının ihtiyacı doğrultusunda talepte bulunduklarını ve Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli’nin hekim kadrolarına yeni atamaların yapıldığını açıkladı.

Denizli Sağlık ordusuna taze kanlar eklendiğini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Sağlık camiamız şehrimizde tüm personeliyle her zaman olduğu gibi korona virüs ile mücadele edilen bu zorlu süreçte de canhıraş bir gayret içinde. Halkımıza daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışıyorlar. Sağlık Müdürlüğümüz tarafından belirlenen ihtiyaçlara göre kentimizin talebini sağlık Bakanlığımıza ilettik. Neticesinde ise 94. dönem devlet hizmet yükümlülük kurası, iller arası yer değiştirme, açıktan atama ve eş durumu olmak üzere toplam 109 Hekimin şehrimize ataması yapıldı” dedi.

“109 HEKİM ATAMASI YAPILDI”
Özellikle korona virüsüyle mücadele eden sağlık ordusunun alt yapısını güçlü tutmanın öncelikleri arasında olduğunu belirten Tin, “Bu anlamda şehrimizin hekim ihtiyacı Sağlık Müdürümüz Berna Öztürk ve sağlık yöneticilerimizin tespit ve değerlendirmeleri ile elde edilen veriler çerçevesinde belirlendi. Denizli’mizin sağlık alanındaki taleplerini bizler de Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan ve Milletvekili arkadaşlarımız Nilgün Ök, Ahmet Yıldız ve İl Başkanımız Necip Filiz ile birlikte yakından takip ederek bakanımıza aktardık. Bunun neticesinde uzman, pratisyen ve diş hekimi olmak üzere toplam 109 yeni hekimin şehrimize atamaları yapıldı. Böylelikle şehrimizin sağlık ordusuna taze kanlar eklenmiş oldu” dedi.

Yeni atamalarla birlikte beyin ve sinir cerrahisi, enfeksiyon hastalıkları, göz, göğüs, kadın hastalıkları ve doğum, kalp ve damar cerrahisi, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji, çocuk sağlığı hastalıkları gibi birçok branşta hekim kadrosunun sayısının arttığını ifade eden Tin, “Koronavirüs ile yapılan mücadelede yeni hekimlerin şehrimize geliyor oluşu da sağlık ordumuza güç katacaktır. Bizlere bu süreçte destek veren sağlık bakanımıza ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı