REKLAMI GEÇ

Arpacı: Bağımlılık en önemli halk sağlığı sorunu

Arpacı: Bağımlılık en önemli halk sağlığı sorunu

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, madde ve internet bağımlılığının en önemli halk sağlığı sorunlarından olduğunu belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2016 Çarşamba, 09:17

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, Yeşilay Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada; sigara, alkol, uyuşturucu, internet ve diğer bağımlılıkların kişinin bedensel, ruhsal ve sosyal yönden hastalıkları ile birlikte toplumsal sorunları da beraber getirdiğini ve en önemli halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıktığını ifade etti.

Sorunun yalnızca madde kullanan bireyi değil o bireyin ailesini, ailenin parçası olduğu toplumu özellikle de kültürel ve ekonomik yapıyı olumsuz yönde etkilediğine dikkati çeken Arpacı, “Ülkemizde her yıl binlerce insanımız sigaraya bağlı hastalıklardan ölmekte, alkol ve uyuşturucu madde nedeniyle aileler dağılmakta, birçok insanımız trafik kazalarında ölmekte, internet bağımlığı nedeniyle gençlerimiz düşünemez hale gelmekte, sosyal yaşamdan uzak kişilik bozukluğu olan bireyler haline gelmektedirler” dedi.

Arpacı, bağımlıklardan uzak, bilinçli bir gençlik ve sağlıklı bir neslin yetişmesi için Sağlık Bakanlığı ile diğer bakanlıklar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğine giderek sigara, alkol ve uyuşturucu madde bağımlılıkları ile mücadelede farklı projeler yürüttüğünü sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı