REKLAMI GEÇ

Bakanlıktan Sağlık Müdürlüğüne teşekkür belgesi

Bakanlıktan Sağlık Müdürlüğüne teşekkür belgesi

İl Sağlık Müdürlüğü’nün “İlacım Ne Eksik Ne Fazla” projesi kapsamında yürüttüğü “akılcı ilaç kullanımı” çalışması Sağlık Bakanlığının beğenisini kazandı. Proje için verilen teşekkür belgesini İl Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, İstanbul’da düzenlenen değerlendirme toplantısında aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Haziran 2016 Çarşamba, 13:32

Sağlık İl Müdürlüğü Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen “İlacım Ne Eksik Ne Fazla” projesi, Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar imzalı belgede, “Akılcı ilaç kullanımı konusunda ilinizde yürütmüş olduğunuz başarılı çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederiz. Katkı ve desteklerinizin devamını dilerim” ifadelerine yer verildi.

ARPACI, BELGEYİ İSTANBUL’DA ALDI
Teşekkür belgesini İstanbul’da düzenlenen Akılcı İlaç Kullanımı İl Koordinatörlükleri Değerlendirme Toplantısı’nda alan İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de yanlış ve gereksiz ilaç kullanımı halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorundur. Akılcı olmayan ilaç kullanımı hastaların tedaviye uyumunun azalmasına, ilaç etkileşimlerine, bazı ilaçlara karşı direnç gelişmesine, hastalıkların tekrarlamasına ya da uzamasına, görülme sıklığının artmasına, tedavi maliyetlerinin artmasına neden olmaktadır” dedi.

Dünya Sağlık Örgütünün tahminlerine göre ilaçların yüzde 50′sinden fazlasının uygun olmayan şekilde reçetelendiğini, temin edildiğini ve satıldığını kaydeden Arpacı, tüm hastaların yarısının da ilaçlarını doğru şekilde kullanamadığını dikkat çekti. Arpacı, akılcı ilaç kullanımının sağlanması, farkındalığın oluşturulması ve toplum bilincinin artırılmasında hekim, eczacı, hemşire, diğer sağlık personeli, hasta, hasta yakını, sektör, düzenleyici otorite ve meslek örgütlerinin sorumluluk sahibi olduğunu söyledi.

ANTİBİYOTİKTE YÜZDE 4’LÜK DÜŞÜŞ
“Akılcı ilaç kullanımı” ile ilgili bilinçlendirme çalışmaları sonucunda Denizli’de eczanelerden reçetesiz antibiyotik satışının önüne geçildiği, reçete edilen antibiyotik oranında yüzde 4’lük düşüşün yaşandığını bildiren Arpacı, “Akılcı ilaç kullanımının uzun soluklu bir süreç olduğu ve halen önemli sorunlarımız bulunduğu göz önüne alındığında, önümüzde alınması gereken oldukça fazla yol bulunduğu söylenebilir. Akılcı olmayan ilaç kullanımının neden olduğu sorunlar toplumun her kesimini ilgilendirmektedir. Akılcı İlaç Kullanımının sağlanması ve planlanan bu faaliyetlerin ve yürütülen tüm çalışmaların başarıyla beklenen hedeflere ulaşabilmesi için her paydaşın üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı