REKLAMI GEÇ

“Bayramda meyve ikram edin”

“Bayramda meyve ikram edin”

PAÜ Hastaneleri Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Akın, Ramazan Bayramı’nda tatlı ve şeker tüketiminin fazla olduğunu belirterek, sütlü tatlılar ya da meyve ikram etmenin alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Eylül 2009 Çarşamba, 23:27

PAÜ Hastaneleri Endokrinoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fulya Akın, bayramda çok fazla tatlı tüketmenin hem mideye yük olduğunu, hem de çok fazla kalori alarak şişmanlamaya zemin hazırlayabileceğini belirterek, “Bu nedenle hamur tatlılar yerine sütlü tatlılar ve meyve ikram etmeyi alışkanlık haline getirmek gerekir” dedi.

Normal beslenme düzenine geçildiğinde, öğün sayısının 6’ya çıkarılmasını tavsiye eden Akın, “Her öğünde mideyi çok fazla doldurmamak gerekir. Öğünlerde ağır, yağlı ve tuzlu yemekler ile kızartmalardan kaçınılmalıdır. Bunların yerine sebze yemekleri, haşlama gibi daha sağlıklı besinler tüketilmelidir. Her gün mutlaka 1.5-2 litre sıvı almaya özen gösterilmelidir. Yoğurt, sebze yemekleri ve meyve yemek, bağırsakların daha düzenli çalışmasını sağlayacaktır. Kalp damar hastalıkları, kolesterol yüksekliği, tansiyon yüksekliği, şeker hastalığı, alerji, böbrek hastalığı, mide bağırsak hastalıkları olanlar, bayramdaki fazla ve dengesiz beslenmeden çok daha fazla etkilenmektedir. Onların özellikle tıbbi beslenmelerine dikkat etmeleri ve ek olarak hafif yürüyüş ve egzersiz yapmaları da önerilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı