REKLAMI GEÇ

“Bayramda tatlı yerine meyve yiyin”

“Bayramda tatlı yerine meyve yiyin”

Denizli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Hasan Yıldız, oruç tutan kişilerin yeme içmesine dikkat etmesi gerektiğini ve özellikle tatlı yerine meyve yenmesini tavsiye etti.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2012 Salı, 14:36

Ramazan ayında oruç tutanların, Ramazan Bayramı ile birlikte normal beslenme sürecine geçişte yediklerine ve içtiklerine dikkat ederek sağlıklarını tehlikeye atmamaları gerektiğini belirten Denizli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Hasan Yıldız bayramda ağır yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyledi. Yıldız: “Ramazan ayı boyunca oruç tutan bireyler beslenme düzeninin değişmesi ve günlük öğün sayısının düşmesi nedeniyle normal beslenme düzenlerine kavuşmalarıyla birlikte bir anda eskisinden de fazla yemek yeme eğiliminde bulunurlar. Ayrıca değişen yemek düzeni nedeniyle metabolizma hızı yavaşlamakta ve kilo alma eğilimi artmaktadır. Değişen yemek düzeni ve bayramda ağır tatlıların, kızartma ve hamur işi yiyeceklerin tüketilmesi nedeniyle de özellikle mide, bağırsak şikâyetleri artmaktadır. Bu nedenle bayramda beslenmeye dikkat edilmelidir” dedi.

Ramazan ayı sonrası nelere dikkat edilmeli?
Diyetisyen Hasan Yıldız Ramazandan sonra Ramazan ayı boyunca günde 16 saat aç kalan ve iki öğünle beslenen vücudun, bayramda yenen ağır yemekler ve tatlılar karşısında sağlık açısından çok zorlanmakta olduğunu dile getirirken, bayramda yapılan ziyaretlerde aşırıya kaçarak yenen tatlılar, dolmalar, börekler normal sağlıklı bir insanı bile rahatsız edebileceğinin altını çizdi. Hipertansiyon, yüksek kolesterol, kalp damar hastalıkları, mide- bağırsak hastalıkları olanların tatlı ve yemek tüketimi konusunda hassas davranmaları gerektiğini böyleneyen Yıldız “Bayram sonrasında güne kahvaltı ile başlamak gerekir. Mideyi zorlamayan peynir, zeytin, domates, salatalık, kepek ekmeği gibi besinler tercih edilmelidir” diye konuştu.

Yorumlar

necvo   -  Bağlantı 14 Ağustos 2012, 16:22

öncelikle kendileri DD hasatanesindeki menüleri adam gibi Türk damak zevkine uygun düzenlesinde; ondan sonra gazetelerde diyetisyen olarak açıklama yapsın. 1 aylık DDH yemek listeisne bir bakın hangi menü uygun bulamazsınız.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı