REKLAMI GEÇ

Bebeğinizin ilk aşısı “Anne Sütü”

Bebeğinizin ilk aşısı “Anne Sütü”

Uzm. Dr. Güner Emel Yolsal Gümüş, doğumdan sonra gelen ilk sarı sütün (ağız sütü) bebeği hastalıklara karşı koruduğunu, ilk sütün, bebeğin ilk aşısı olduğunu vurguladı.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2009 Pazartesi, 16:37

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Bölümü Doktoru Güner Emel Yolsal Gümüş, bebeğin büyüme gelişmesi normal ve emzirmeye engel bir durum yok ise, ilk 6 ay başka hiçbir ek yiyecek ve içecek vermeden sadece anne sütü verilmesi gerektiğini söyledi. İlk anne sütünün, bebeğin ilk aşısı olduğunu ifade eden Uzm.Dr. Güner Emel Yolsal Gümüş, bebeğin doğumdan hemen sonra emzirilmeye başlanması gerektiğini, ilk günlerde bebek her ağladığında emzirilmeli, emzirme aralıklarının 2-3 saati aşmaması gerektiğini söyledi.

Ilk 6 ay ek gıdaya gerek yok
Gümüş, annenin ilk günlerde süt miktarı azdır ancak bu miktarın bebek için yeterli olduğunu, süt miktarının bebek emdikçe artacağını söyledi. Bebeğe ilk 6 ay boyuncu anne sütünden başka bir besinin verilmemesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Güner Emel Yolsal Gümüş, anne sütü ilk 6 ay bebeklerin D vitamini dışında tüm besin ihtiyacını karşaladığını, ek gıda ve su verilmesine gerek olmadığını vurguladı.

Uzm. Dr. Güner Emel Yolsal Gümüş, anne sütünün önemi ve faydalarıyla ilgili şunları söyledi: “Anne sütünün, inek sütü ve hazır mamalara göre sindirimi çok daha kolaydır. Anne sütüne yaşa uygun ek besinlerle birlikte 2 yaşına kadar devam edilebilir. Her bebek için en iyi, en temiz, en doğal ve en taze besindir. Anne sütü her zaman hazır ve en uygun sıcaklıktadır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, ishal ve solunum yolu enfeksiyonlarından korunmayı sağlar. Tek başına emzirme yaşamın ilk 6 ayında en iyi büyüme-gelişmeyi sağlar. Bebeklerin daha zeki olmasını sağlar. Bebekle anne arasında özel sevgi bağı kurulmasını sağlar. Anne sütü ile beslenen çocuklarda astım, allerji, şeker hastalığı,obezite, kalp damar hastalıklarıda da az görülür. Hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz. Her annenin sütü kendi bebeğinin yaşına göre özeldir ve emzirmenin her aşamasında içeriği değişmektedir.”

Emzirmek anneye de faydalı
Bebeğini emzirmenin anneye de pek çok faydası olduğunu belirten Gümüş, “Emziren annelerde meme ve rahim kanseri daha az görülür. Emzirme, doğum sonrası kanamaları azaltır. Emzirme sayesinde annenin doğum sonrası kilo vermesi kolaylaşır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı