REKLAMI GEÇ

Bebek dostu DDH’dan yeni annelere çiçek

Bebek dostu DDH’dan yeni annelere çiçek

DDH Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural, Emzirme Haftası dolayısıyla Fatma Zeybekçi Doğum Servisi’nde doğum yapan anneleri ziyaret ederek, anneleri çiçekle kutladı.

/ DENİZLİHABER / 7 Ekim 2009 Çarşamba, 18:35

Denizli Devlet Hastanesi Bebek Dostu Birimi, gebelere ve yeni doğum yapmış annelere eğitim vermeye devam ediyor. Her gün iki saat boyunca, Gebe Eğitim Odası’nda, 32 haftayı doldurmuş gebeler ile yeni doğum yapmış ve emzirme sorunu yaşayan annelere bilgi veriliyor. Bu eğitimlerde anne sütünün faydaları, emzirme teknikleri, anne sütünün sağılması ve saklanma koşulları, bebek bakımı ile ilgili merak edilen tüm konular ele alınıyor. Gebe Emzirme Odası’nda eğitim alamayacak durumda olan yeni doğum yapmış annelere ise yataklarında, alanında uzman bir hemşire tarafından gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. 1–7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası dolayısıyla haftanın anlam kazanması için Bebek Dostu Birimi’nde eğitimler artırıldı ve anne sütünün önemi vurgulandı. Ayrıca Başhekim Uzman Dr. Ramazan Canural, Bebek Dostu Birimi Sorumlu Hekimi Uzman Dr. Güneri İmren ve Bebek Dostu Hemşiresi Nihal Söyleyici, Fatma Zeybekçi Doğum Servisi’nde doğum yapan anneleri ziyaret ederek, annelere çiçekle moral verdi.

Başhekim Canural, anne sütü ile beslenmenin doğru olarak uygulanmasını sağlamak ve annelerin desteklenmesi amacıyla 1993 yılında ‘Bebek Dostu’ hastaneler arasında yer alan Denizli Devlet Hastanesi’nin, hamile ve yeni doğum yapmış annelere, anne sütünün faydaları ve bebek bakımı konularında eğitim vermeye devam ettiğini söyledi.

Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, çocuk gelişiminde anne sütünün önemine vurgu yaparak, “Böylesine önemli bir konu da eğitim faaliyetlerini artırdık. Bir eğitim hemşiremiz her gün annelere gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. Geçici istatistikî verilere göre 2008 yılında 4 bin 768, 2009 yılının 9 aylık sürecinde ise 4 bine yakın gebe ve emziren annelere eğitim verildi. Bu rakamları Kadın Hastalıkları ve Doğum Binası’nın fiziki altyapısını iyileştirerek daha da artırdık. Ayrıca 2006 yılında başlayan ve 2009 Mayıs ayında tamamlanan, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Servisi’nin yenilenmesiyle, hastanemizde Ege Bölgesi’nin en büyük Yoğun Bakım Ünitesi yapıldı. Burada 20 kuvöz, 4 ventilatör bulunmaktadır. Ayrıca 12 kadın doğum uzmanı ve 12 çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanımız görev yapmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı