REKLAMI GEÇ

Behçet hastalığı en çok Türkiye’de görülüyor

Behçet hastalığı, tedavi altına alınmadığı takdirde damar iltihaplarına neden olarak hayatı tehdit edebiliyor ve hastalık en çok Türkiye’de görülüyor.

/ DENİZLİHABER / 21 Temmuz 2007 Cumartesi, 00:00

Behçet hastalığını, bir Türk’ün adını taşıyan nadir hastalıklardan olduğunu açıklayan Denizli Devlet Hastanesi Romatoloji Uz. Dr. Tufan Türk “Behçet hastalığı, ilk kez 1937 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp fakültesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından, ağızda aftlarla (ülsere yaralar), genital organlarda ülsere yaralarla ve gözde iltihapla tanımlanan bir hastalıktır” dedi..

Behçet hastalığında, çoğu kişinin ağzında, genital organlarında ve ciltlerinde yaralar ve problemler oluştuğu için cilt doktorlarına gittiğini belirten Uz. Dr. Türk “Bu hastalık genellikle ağızda ve genital organlarda yaralarla oluşur. Bunun dışında gözde tutuluma neden olur. Ancak hastalık göründüğü kadar basit seyir etmez. Sistemik organ tutulumlarıyla gittiği için Romatoloji’ nin ana konularından birisidir.

Tedavi altına alınmadığı takdirde hayati damarlarında vaskülit dediğimiz damar iltihaplarına neden olarak hayatı tehdit edebilir. Bundan dolayı Behçet hastalığı sistemik bir hastalıktır, genelde genetiktir ve bulaşıcı değildir” diye kaydetti.

Uz. Dr. Türk “Behçet hastalığına dünyada en çok rastlanan ülkelerden birisi bizim ülkemizdir. Bu nedenle çok büyük önem taşımaktadır. Hastalığın şu anda kesin bir tedavisi yoktur. Ancak çeşitli semptomları ve organ tutulumlarını önlemek için bazı tedaviler uygulanmaktadır” diye açıkladı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı