REKLAMI GEÇ

BİBERON ZEKA GERİLİĞİNE YOL AÇIYOR!

BİBERON ZEKA GERİLİĞİNE YOL AÇIYOR!

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Canural, yalancı meme ve biberon kullanımının çocuklarda zeka gelişimini olumsuz etkilediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2011 Çarşamba, 16:03

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Ramazan Canural, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Güneri İmren ve bebek dostu birimi çalışanlarıyla birlikte kadın doğum servisinde doğum yapan anneleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında tek tek annelerle ilgilenen Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural yeni doğum yapan annelere hediye dağıttı. Canural bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “1-7 Ekim arası ülkemizde emzirme haftası olarak kutlanmaktadır. Bilindiği gibi bir anne için hayatta en değerli varlık çocuğudur. Çocuk için de, hayata başlarken ve onun devamında en değerli besin kaynağının anne sütü olduğunu biliyoruz. Bunu artık son elli yıldan beri bütün tıp otoriteleri kabul ediyor. Anne sütünün diğer gıdalara göre sayılamayacak kadar üstünlükleri var. Her şeyden önce bir bebek için sindirimi en kolay besin anne sütüdür. Anne sütü çocukları enfeksiyonlara karşı korur. Bebekle anne arasında bir şefkat köprüsü oluşturur. Ayrıca aileye maddi bir külfet de getirmez. Ve her anlamda anne sütü harika bir besindir. Biz her annelere şunu söylüyoruz. Bebeklerinizi lütfen altı aylık oluncaya kadar anne sütü ile besleyelim. Altıncı aydan sonra anne sütüne de davam etmek koşuluyla iki yaşına kadar ek gıdalarla birlikte besleyebilirsiniz. Bu anlamda ben bütün annelerimize bebeklerini emzirmelerini öneriyorum ve onlara sağlıklı bir ömür diliyorum” dedi.

Bebekleri Yalancı Emzik ve Biberonlardan Uzak Tutun
Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı. Dr. Güneri İmren de yalancı emzik ve biberonların bebeklere çok büyük zararlar verdiğini dile getirerek şöyle devam etti: “ Yalancı emzik kullanımı ve biberonla beslenme bebeklere enfeksiyonların kolayca bulaşmasına yol açmaktadır. Bebeklerin ağız ve diş yapısı ve damak yapıları bozulmaktadır. Bu çocuklar gelecekte düzgün konuşamamakta ve sözcükleri düzgün çıkaramamaktadırlar. Biberonla beslenme ve emzik kullanma nedeniyle zekâları negatif yönde etkilemektedir. Biberonla beslenen ve emzik kullandırılan bebekler tekrar anne sütü ile beslenmek istendiğinde bebek, annesinin memesini emmemektedir. Bu nedenle bebeklerin beslenmelerinde yalancı emzik kullanılmamalı ve biberonla hiçbir şekilde beslendirilmemelidir. Ancak zorunlu kalındığında bebekler kaşıkla ve bardakla beslenebilirler” dedi.

Anne sütünün bebeğe sağladığı yararlar dışında anneye anne olmanın mutluluğunu da verdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Güneri İmren bu nedenlerle annelerin mutlaka bebeklerini emzirmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı