REKLAMI GEÇ

Her bir çalışan için 250 ile 1000 TL para cezası

Her bir çalışan için 250 ile 1000 TL para cezası

Gıda üretimi ve perakende işyerlerinde çalışanların Hijyen Eğitim Belgesi alması için belirlenen süre doldu. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri bugünden (5 Temmuz 2014) itibaren denetimlerine başlayacak. Hijyen Eğitim Belgesi almayan firmalara ise her bir çalışan için 250 ile bin TL arasında para cezası uygulanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2014 Cumartesi, 14:30

Bir yıl önce yürürlüğü giren Gıda Hıfzıssıhha Kanununa göre gıda üretim ve perakende işyerleri başta olmak üzere çeşitli sıhhi ve gayrisıhhi işyerlerinde çalışanların belirli zamanlarda yaptırmak zorunda oldukları portör muayeneleri kaldırılarak Hijyen Eğitimi Belgesi alınması zorunluluğu getirilmişti.

Gıda üretim ve perakende işyerlerinde Hijyen Eğitimi Yönetmeliği kapsamındaki eğitimlere katılması zorunluluğu getiren Kanun’da belirtilen süre bugün (5 Temmuz 2014) sona erdi.

Bugünden itibaren başlayacak olan iş yeri denetimlerinde, ‘hijyen eğitimi belgesi’ almadığı tespit edilen her bir çalışanın durumu ayrı ayrı yönetmeliğe aykırılık olarak değerlendirilerek 1593 sayılı umumi hıfzıssıhha kanununun 282’inci maddesine göre kişi başına 250 ile bin TL arasında idari para cezası uygulanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı