REKLAMI GEÇ

Biyonik kulakla duyacak

Biyonik kulakla duyacak

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde, eski rektör Prof. Dr.Fazıl Necdet Ardıç başkanlığındaki ekibin gerçekleştirdiği ameliyat ile hiç duymayan bir hastaya biyonik kulak takıldı.

/ DENİZLİHABER / 6 Mart 2014 Perşembe, 13:43

Koklearimplant (biyonik kulak) uygulaması, doğuştan işitme kaybı olanlar ile geçirdiği hastalık, kaza, kullandığı ilaçlar nedeniyle işitmesini tamamen kaybedenlere yeniden duyma yolunu açıyor.Ülkemizde gelişmiş kliniklerde daha önce başlayan bu yöntem, artık Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde uygulanıyor. Denizli’nin ilk biyonik kulak uygulaması, Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç başkanlığında bir ekip tarafından işitmesini tamamen kaybetmiş 37 yaşındaki Şükrü Arabacı’yayapıldı.

Ameliyatı gerçekleştiren Prof.Dr.Ardıç “2004 yılında oluşturduğumuz Pamukkale Üniversitesi İşitme Rehabilitasyonu Programı ile üniversitede doğan bütün çocukların işitme taramalarını yapmaya başlamıştık” diyerek, şunları kaydetti:

“2008 yılında Sağlık Bakanlığı işitme tarama programına entegre olduk ve bölgede doğan bütün çocukların işitme taramasında 3. basamak referans merkezi olarak çalışmaya devam ettik. İlk yıllarda sadece işitme cihazı ile hastalara yardımcı olmaya çalışıyor, daha ileri teknikler için hastaları büyükşehirlerdeki belirli birkaç kliniğe yönlendiriyorduk.

2011’den beri yoğun olarak kliniğimizi geliştirmeye çabaladık. Bunun meyvelerini de 2013 yılında ilk kemiğe monte işitme cihazı ameliyatını yaparak, hemen 2 ay sonrada deri altındaki manyetik kemik iletimi cihazlarını devreye alarak toplamaya başladık. Şu anda bu teknolojileri kullanan 6 hastamız oldu, 3 hastada ameliyat gününü bekliyor. Bugün ise ilk koklearimplant ameliyatını yaparak daha üst bir basamağa geçmiş bulunuyoruz. Bu uygulama ile ülkemizin en gelişmiş KBB klinikleri arasına katılmış oluyoruz. Bütün bu başarıları ekip arkadaşlarımla beraber düzenli ve sabırlı çalışmalarımıza borçluyuz. Ben ve birlikte çalıştığım bütün ekip arkadaşlarım, bu gelişmelerden çok büyük mutluluk duyuyoruz.”

Yorumlar

saadettin yüksel   -  Bağlantı 7 Mart 2014, 11:50

işitememek çok kötü bir olay,birde iş yaşamında olunca dahada zorluklar çıkıyor.bu rahatsızlığı taşıyanlardan biriside benim.bu sevindirici haber benim gibi hastalara çok yararlı olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı