REKLAMI GEÇ

Boyun fıtığına bir günde çözüm

Boyun fıtığına bir günde çözüm

Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Kliniği’nde uygulanan titanyum disk protezi ile boyun fıtığından 1 günde kurtulabiliniyor. Fıtığın çıkarıldığı yerde oluşan boşluğa, titanyumdan üretilen hareketle disk protezi yerleştiriliyor.

/ DENİZLİHABER / 29 Nisan 2008 Salı, 00:00

Denizli Devlet Hastanesi Beyin Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Sevim Öndül, hastanede 2.5 yıl önce uygulanmaya başlanan titanyum bıçaklı disk protezi sayesinde, şu ana kadar 9 hastanın boyun fıtığına bağlı ağrı, kolda uyuşukluk, güç kaybı yakınmasından kurtulduğunu söyledi. Fıtığın çıkarıldığı yerde oluşan boşluğa, hastanın kalçasından alınan ya da kadavradan elde edilen kemik parçası yerine titanyumdan üretilen hareketli disk protezi yerleştirdiklerini belirten Op. Dr. Sevim Öndül, ameliyatın ardından hastaların bir günde taburcu edilebildiğini kaydetti. Bu yöntemle ameliyat edilen Sevim Denizli(36), “Ben boynumdaki fıtık tedavisi için Nazilli’den geliyorum. 5 yıldır sol kolumda ilaçlarla geçmeyen ağrı ve uyuşukluk ayrıca kuvvet eksikliği vardı. Ancak Nazilli’de şikayetlerimi giderecek bir operasyonun yapılamayacağını, yapılsa dahi boyun hareketlerimin yüzde 50 kısıtlanacağını söylediler. Ardından beni Denizli Devlet Hastanesi’ne yönlendirdiler. Ameliyatımı oldum, şimdi boynumu her yöne hareket ettirebiliyorum, şikayetlerim geçti” diye konuştu.

“Ameliyat sonrası günlük aktivitelere dönülebilir”

Sevim Denizli adlı hastanın, boynunun 3 ayrı yerinde fıtık tespit ettiklerini ifade eden Op. Dr. Öndül, iki ayrı yere bıçaklı disk protezi denilen titanyumdan mamül bir ürün kullandıklarını, protezin bıçaklı olmasının da kayma riskini en aza indirgediğini söyledi. Öndül, bu şekilde yapılan ameliyatların en önemli avantajının; ameliyat sonrası erken dönemde ağrı yakınmasının geçmesi, boyun hareketlerinde kısıtlılığın sona ermesi, boyunluk kullanımına gerek kalmaması ve günlük aktivitelere en kısa zamanda geri dönülebilmesi olarak değerlendirdi.

“Boyun hareketlerindeki kısıtlılık tamamen ortadan kalkar”

Boyun omurları arasında oluşan fıtığın, boyun ve kollarda ağrı, uyuşukluk, güç kaybı, ve yürüyüş bozuklukları yarattığı zaman hastalara ameliyat önerdiklerini belirten Op. Dr. Sevim Öndül, “Daha önceki yaptığımız ameliyatlarda fıtığı çıkarıp yerine leğen kemiğinden aldığımız parçayı koyuyorduk. Hasta bu nedenle kalça ağrısı çekiyor, boyun hareketlerinde kısıtlılıklar ortaya çıkıyordu. Bu güne kadar bu tekniği uyguladığımız hastalar sonuçtan son derece memnun kaldılar” diye konuştu.

“Başka hastanelere gitmenize gerek yok”

Öndül, “Bu yöntem genç, orta yaş grubunda boynunda ciddi kireçlenme bulgusu olmayan, disk yüksekliği önemli ölçüde korunan, aktif yaşam süren hastalarda özellikle uygundur. Hastanemizde tüm beyin cerrahi hekimlerince uygulanmaktadır. Hastaların, bu tür ameliyatlar için başka bir merkeze gitmelerine gerek yoktur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı