REKLAMI GEÇ

Buldan yatak sıkıntısı

Buldan yatak sıkıntısı

Daha 15-20 yıl öncesine kadar hasta bulmakta zorlanan, bir türlü doktor dayanmayan Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hastalar şimdi boş yatak bulmakta zorlanıyor.

/ DENİZLİHABER / 17 Ekim 2008 Cuma, 00:00

Daha 15-20 yıl öncesine kadar hasta bulmakta zorlanan, bir türlü doktor dayanmayan Buldan Dr. Abdullah Sayıner Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde hastalar şimdi boş yatak bulmakta zorlanıyor. 6 uzman doktorun görev yaptığı hastanenin başhekimliğini Halime Balkanlı yapıyor. Uzunca sayılabilecek bir süreden beri başhekimliği sürdüren Dr. Halime Balkanlı zamanında hastane büyük değişimler yaşadı. Öncelikle hastaya bakış şekli değişti. Hastanedeki odalar, başlatılan kampanya sonucu hayırseverler tarafından yeniden döşendi. İyileşip giden hasta sayısı arttı. Bununla birlikte hastaneye başvuran hasta sayısı da arttı. Temizlik, disiplin, hastaya özen gösterme gibi etkenlerle birlikte artan hasta sayısı sonucunda, hastaneye ek binalar yapılması gündeme geldi. İki hayırseverin yardımı ile ön cephede ve yan cephede iki ek bina yapıldı. Bu ek binalarla sıkıntının bitmesi beklenirken, daha da artan hasta sayısı ile hastane ihtiyaca cevap vermekte daha da zorlanmaya başladı. Artık hastalara ‘Yatakların boşalmasını bekleyin’ deniyor.

Hastanenin, yatak sıkıntısı nedeniyle hastaların geri gönderilmediği, günün koşullarına uygun modern bir hale getirilmesi için ek binaya ihtiyacı var. Arazi bakımından sıkıntı yaşanmayacak bu ek bina için hayırseverlerin desteği bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı