REKLAMI GEÇ

Burun tıkanıklığı deyip geçmeyin!

Burun tıkanıklığı deyip geçmeyin!

Servergazi Devlet Hastanesi kulak burun boğaz uzmanı Op. Dr. Umut Kaygusuz, burun tıkanıklığının hafife alınmaması uyarısında bulunarak, bunun çocuklarda gece alt ıslatmasına kadar uzanan bir dizi sağlık sorunu yarattığını belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2016 Çarşamba, 11:09

Op. Dr. Umut Kaygusuz, doğumdan ileri yaşlara kadar ciddi problemlere yol açan burun tıkanıklıklarının cerrahi tekniklerin gelişmesiyle birlikte, daha konforlu ve ağrısız bir ameliyatla giderilebileceğini söyledi.

Burunun sağlıklı bir nefes alma yanı sıra koku, tat alma ve seste tını oluşması gibi birçok görevinin bulunduğunu ifade eden Kaygusuz, insan yüzünde en belirgin yerde olan burnun yüze karakteristik özelliğini kazandıran estetik bir organ olarak da görev yaptığını anımsattı.

Burun tıkanıklıklarının çok sık görüldüğünü, ciddi ve başka sağlık sorunlarına sebebiyet verebileceğini dile getiren Kaygusuz, “Kronik farenjit, horlama, uyku apnesi, aşırı sinirlik, çocuklarda gece alt ıslatma, ses bozuklukları, reflü ve cinsel fonksiyon bozuklukları gibi birçok sağlık sorunu görülebilir. En sık görülen burun tıkanıklığı sebeplerine bakacak olursak, geniz eti, burun orta bölmesi eğrilikleri, alerjik burun hastalıkları, kronik sinüzit ve burun etlerinde büyümeler söylenebilir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı