REKLAMI GEÇ

Cinsel sorunlarda muayene olmayı utanmayın

Cinsel sorunlarda muayene olmayı utanmayın

Denizli Devlet Hastanesi üroloji uzmanı Op. Dr. Evren Işık, sertleşme ve penis eğriliği gibi problemleri bulunanların muayene olmaktan utanmaması gerektiğini, bunların tıbbi müdahalelerle giderildiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Eylül 2015 Çarşamba, 12:16

Dr. Evren Işık, erkeklerde görülen sertleşme problemleri ve penis eğriliklerinin modern penis cerrahi yöntemleri ile artık tarihe karıştığını söyledi. Sıklıkla görülen sertleşme sorununu, “hastanın başarılı cinsel teması sağlayabilecek sertlik düzeyine ulaşamaması veya bu sertlik düzeyini yeterince sürdürememesi” olarak tanımlandıklarını ifade eden Dr. Işık, 40 yaş üstü erkeklerin yaklaşık yüzde 30’unda sertleşmeyle ilgili sorunlar yaşandığını kaydetti.

Sigara, şeker hastalığı, kolesterol yüksekliği ve obezitenin sertleşme sorunu açısından önemli risk faktörleri olduğuna dikkati çeken Dr. Işık, “Sertleşme sorununun en sık görülen fiziksel nedeni penisin damarları ile ilgili hastalıklardır. Damar hastalıkları, penise ulaşan ve sertleşmeyi sağlayan kan miktarını önemli ölçüde azaltmaktadır. Aynı zamanda kanın penis içinde kalması ve dolayısıyla sertleşmenin sürdürülmesi de, penisteki toplardamar sisteminin sağlam olarak çalışması sayesinde olmaktadır. Eğer hasta, damar sistemini etkileyen az önce saydığımız risk faktörlerine sahipse sertleşme sorunu yaşaması kaçınılmaz bir son olacaktır. Biz artık bu damarsal problemleri gelişen teknolojiyle beraber Renkli Doppler Ultrasonografi dediğimiz basit bir tetkik ile kolaylıkla teşhis edebiliyoruz” dedi.

denizli-30-yas-ustu-erkeklerde-cinsel-rahatsizliklar-icDr. Evren Işık, piyasada kullanılan sertleşmeyi sağlayıcı ilaçların, özellikle ileri derecede damarsal problemi olan hastalarda etki etmediğini ve bu hasta grubunda penil revaskülarizasyon (penisin yeniden kanlandırılması) veya penil protez implantasyonu (penisin içine mutluluk çubuğu yerleştirilmesi) ile kalıcı olarak sertleşmeyi sağlayabildiklerini söyledi.

Erkeklerde penis eğriliğinin de önemli bir problem olduğunu ve bunun da 50 yaş üstü erkeklerde artık daha sık görüldüğünü belirten Dr. Işık, “Penis eğriliği, erken döneminde ilişki esnasında hissedilen ağrıyla kendini gösteren, ilerledikçe de peniste çok ciddi şekil bozukluklarına ve ele gelen sertliklere sebep olan bir hastalıktır. İlk başlangıç dönemlerinde sıklıkla ilaç tedavileri denense de hastalık ilerleyici olduğundan eğriliğin şiddeti artar ve hastalarımız ciddi penis eğriliğiyle beraber ilişkiye girememe şikâyeti ile bize başvururlar. Bu tür eğriliklerde uyguladığımız düzeltici cerrahi yöntemlerle artık yüzde 100 başarı sağlayabilmekteyiz. Kısacası hem sertleşme sorunu hem de penis eğriliği şikâyeti olan hastalarımızda, farklı ve alternatifli cerrahi yöntemler sayesinde cinsel hayatla beraber aile ve toplum hayatına da olumlu katkılar sağladığımızı belirtmek isterim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı