REKLAMI GEÇ

Cinsel taciz mağduru çocuklar için merkez

Cinsel taciz mağduru çocuklar için merkez

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, cinsel tacize maruz kalmış çocuklar için Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) kurulacağını açıkladı. Öztürk, merkezin çocuklara psikolojik destek sağlayacağını, aynı zamanda hukuki sürecin de bu çatı altında yürütüleceğini söyledi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 21 Ocak 2015 Çarşamba, 12:38

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevine getirilen Uz.Dr. Berna Öztürk, basın toplantısı düzenleyerek yeni projeler hakkında bilgi verdi.  Toplantıya İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akçaoğlu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz ve Mali Hizmetler Başkanı Ramazan Özsoy da katıldı.

ic

CİNSEL TACİZE MARUZ KALMIŞ ÇOCUKLARA ÇİM MERKEZİ
Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli’de cinsel tacize maruz kalmış çocuklara hizmet edecek bir merkez açılacağını belirten Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, “Mevcut özellikli hizmetlerin yanı sıra yakın geçmişte Denizli Devlet Hastanesi’nde Palyatif Bakım Merkezi ve İnme Merkezi hizmet vermeye başladı. Denizli Devlet Hastanesi’nde Çocuk İzlem Merkezi (ÇİM) kuracağız. İlimizde cinsel tacize maruz kalmış çocuklarımızı bu merkeze alacağız. Psikolojik danışma, savcılık, polis gibi tüm kurumlar tek noktada birleşerek çocuklarımız ile ilgilenecekler. Çocuklarımıza burada psikolojik destek sağlanacak. Bu durumda olan çocuklarımız, hastanemize, savcılığa, polise ya da valiliğe başvurarak bizimle iletişime geçebilirler. ÇİM en kısa zamanda açılacak” dedi.

İKİNCİ BİR “AMATEM” KURULACAK
Yeni oluşturulacak olan Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma Eğitim ve Tedavi Merkezi’nin (AMATEM) Pamukkkale Üniversitesi’nde açılacağını söyleyen Öztürk, “Denizli Devlet Hastanesi’nde Radyoaktif İyot Merkezi, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Merkezi açılması ve 2. Anjio ünitesi kurulması planlamalarımız arasında. Servergazi Devlet Hastanesi’nde de Toplum Ruh Sağlığı Merkezi açarak Denizli Devlet Hastanemizdeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizle merkez sayımızı ikiye çıkarmış olacağız. Ayrıca ilimizde bulunan AMATEM’in kapasitesi çok yetersiz. Geçtiğimiz aylarda Pamukkale Üniversitesi bünyesinde kurulan AMATEM’in yanı sıra biz de yatak kapasitemizi arttırarak alkol ve madde bağımlısı olan hastaların tedavilerinin en kısa zamanda yapılmasını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

EVDE HEMODİYALİZ HAYATA GEÇİYOR
Bu yıl Evde Hemodiyaliz hizmetini hayata geçireceklerini belirten Öztürk, “Fizik tedavi hizmetlerinde hafta sonu ve vardiya seansları açarak randevu sürelerini azaltmaya çalıştık, aynı zamanda ilçelerde de fizik tedavi hizmeti verilebilmesi için planlamalarımız var. Acıpayam Devlet Hastanesinde 4 kabinli Fizik Tedavi Ünitesini açtık, yine Çivril Devlet Hastanesinde de 4 kabinli Fizik Tedavi ünitesi açacağız, hazırlık aşamaları tamamlanmak üzere, en kısa zamanda hizmet vermeye başlayacak. Sağlık Bakanımız, Ekonomi Bakanımız, Denizli Valiliği, Denizli Milletvekilleri, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli’deki Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte uyum içerisinde çalışarak Denizli’deki vatandaşlarımıza daha iyi bir sağlık hizmeti vermek için uğraşacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı