REKLAMI GEÇ

Çocuğunu tedavi ettiremediğini öne süren anne sağlık müdürlüğü önünde eylem yaptı

Çocuğunu tedavi ettiremediğini öne süren anne sağlık müdürlüğü önünde eylem yaptı

DMD hastası oğlunu tedavi ettiremediğini öne süren anne sağlık müdürlüğü önünde eylem yaptı, sesini duyurmaya çalıştı. Oğlunun fizik tedavi alması gerektiğini, ancak salgın sonrası başvurduğu kuruluşlardan çözümsüz ayrılmak zorunda kaldığını öne süren Fatma Tiktaş, “Artık hastane hastane dolaşıp rapor diye dilenmek istemiyorum” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Haziran 2022 Salı, 17:38

Duchenne Musküler Distofi (DMD) hastası oğlu 28 yaşındaki Ilgaz Memiş’in fizik tedavi görmesi için başvurmadığı kuruluş kalmadığını söyleyen Fatma Tiktaş, Sağlık Müdürlüğü önünde kısa süren bir eylem yaptı.

Sesini duyurmak istediğini belirten Fatma Tiktaş, “Corona salgınına kadar tedavi alabiliyorduk. Salgın sonrası başvurduğumuz kuruluşlar rapor istedi. Rapor için çalmadık kapı bırakmadım ama sonuç alamadım. Özel bir muamele istemiyorum, prosedür neyse o uygulansın istiyorum. Çocuğu engelli duruma düşmüş anne babaların dertlerine biraz ortak olmalarını bekliyorum. Bıktım artık, hastane hastane dolaşıp rapor diye dilenmek istemiyorum” diye konuştu.

‘MAKİNEYE BAĞLANDIKTAN SONRA NE YAPAYIM?’

DMD hastalığı ile mücadele etmenin çok zor olduğunu ifade eden Tiktaş, “Oğluma 7.5 yaşında teşhis konuldu. 12 yaşında yürüyemez oldu. Aylardır hastane hastane geziyoruz. Daha önce salgın nedeniyle dışarı çıkaramadık. Fizik tedaviyi evde alalım istiyoruz. Çocuk zayıfladığının farkında. Hiçbir memura derdimizi anlatamıyoruz. Oradan oraya yolluyorlar, heyete gidin diyorlar. Hiçbir yer bize çıkar yol bırakmadı. En son İl Sağlık Müdürlüğü’ne vermek üzere bir dilekçe yazdım. Onu vermeye geldim. Burada yardımcı oldular. Evde Bakım Hizmetlerine gittim. Onlar da ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bu çocukların fizik tedavi alması lazım. Zaten bu çocuklar hayattan, her şeyden soyutlanmış durumdalar. Bizim gruptaki çocukların o kadar çok medikal ihtiyaçları var ki; bunların aşağı yukarı hiçbiri karşılanmıyor. Benim çocuğum gittikten sonra, boğazında Trakeostomi denilen şey açıldıktan sonra, makineye bağlandıktan sonra ne yapayım ben?” dedi.

‘2.5 SENEDİR TEDAVİ OLAMIYORUM’

Artık tedaviden yararlanamadığını söyleyen Ilgaz Memiş ise, “Ben kas hastalığı gereği 11 yıldır Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi’nde tedaviden yararlanıyordum. Sağlık durumum yeterli iken yüzme havuzuna gidebiliyordum. Ben yeterince evden dışarıya çıkan bir insandım. Lakin bu corona virüs döneminde risk oluşturduğu için evden dışarıya çıkmalarım azaldı. Zayıfladığım için artık eskisi gibi evden dışarıya çıkamıyor, bir yerden bir yere giderken taşınmam gerekiyor. Ayrıca Göğüs hastalıkları riski taşıdığımdan, benim bu tedaviyi evde almam lazım. Milli Eğitim Müdürlüğü Rehberlik Araştırma Merkezi’nin çıkardığı yönetmeliği benim sorunumu çözüyor. Ama buradaki doktorlar daha önce hiç rapor vermediği için, başlarına iş almamak uğruna işlem yapmıyorlar. Yani ülkedeki memur da, ülkedeki personel de, acaba bir şey olursa işimizden olur muyuz diye belki o korkuyla bunlardan çekiniyor. İki buçuk senede tedavi olamıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı