REKLAMI GEÇ

Çocuğunuzun süt dişlerini ihmal etmeyin

Çocuğunuzun süt dişlerini ihmal etmeyin

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Hekimi Yasemin Bacaksız, bebeklik çağında başlayan ve çocuğun beslenmesinde ve konuşmasında büyük öneme sahip olan süt dişlerinin bakımı ile ilgili tavsiyelerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Aralık 2015 Çarşamba, 11:26

Diş Hekimi Yasemin Bacaksız, ilk süt dişlerinin bebeklerde 6 aylıkken çıkmaya başladığını ve 3 yaşına kadar tamamlandığını söyledi.

Diş Hekimi Bacaksız, “Süt dişlerinin birinci görevi çocuğun beslenmesini sağlamaktır. Ayrıca konuşmanın düzgün gelişimi de süt dişlerinin varlığına bağlıdır. Süt dişleri kapladıkları alanı kendilerinin yerine gelecek olan kalıcı diş için korumakta ve kalıcı diş çıkarken ona rehberlik yapmaktadır. Süt dişi erken çekildiği zaman bu doğal yer tutuculuk fonksiyonu da ortadan kalkmaktadır. Diş hekimleri olarak birinci amacımız dişsel sorunların oluşmasını engelleyecek önlemleri almak ve çocukları çürüksüz bir geleceğe yönlendirmektir” dedi.

BUNLARI YAPMAYIN
Diş çürüğünü önlemeye yönelik koruyucu uygulamalar içinde çocuğun ve ailesinin ağız diş sağlığı ve beslenme konusunda eğitilmesine büyük önem verilmesi gerektiğini belirten Bacaksız, özellikle erken çocukluk döneminde uyku sırasında biberon içine ballı, şekerli ya da bisküvili süt gibi gıdaların konulup çocuğa verilmemesi gerektiğini kaydetti.

6 AYDA Bİdenizli-cocuklarda-sut-disleri-icR KONTROL ETTİRİN
Çocukluk döneminde ağız ve diş sağlığı bakımının çocuklara kazandırılması gerektiğini savunan Yasemin Bacaksız ailelere şu tavsiyelerde bulundu:
“Ağız ve diş sağlığının korunması ve çürüksüz bir gelecek için anne babanın çocuklara diş fırçalama alışkanlığını kazandırması ve bunun için de öncelikle kendilerinin bu alışkanlığa sahip olması gerekmektedir. Çocuklar 3 yaşından itibaren ebeveynlerinin kontrolünde, mercimek tanesi büyüklüğünde diş macunu kullanarak dişlerini fırçalama alışkanlığı kazanmalıdır. Ancak çocuk 6 yaşında okula başlayıncaya kadar el ve bilek kemikleri tam gelişmediği için kendisi etkin fırçalama yapamaz. Anne ve babası tarafından bu fırçalama gerçekleştirilmelidir. Çocukların her 6 ayda bir diş hekimine getirilmesi ve dişlerinin kontrol edilmesi önemlidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı