REKLAMI GEÇ

ÇOCUKLAR GİBİ EĞLENDİLER

ÇOCUKLAR GİBİ EĞLENDİLER

Denizli Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören 42 hasta ve merkezde görevli sağlık çalışanları, Servergazi Mesire Alanı’nda düzenlenen piknikte doyasıya eğlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2014 Salı, 11:24

Ruhsal bozukluğu bulunan hastaların güçlendirilmesi, toplumla bütünleşmesi ve sosyal hayata daha kolay uyum sağlaması için çalışmaların yürütüldüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM), burada tedavi gören hastalar için piknik düzenledi. Pikniğe, tedavi gören hastalardan 42’si katılırken, Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar ile merkezde görevli doktor, hemşire, Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve diğer sağlık çalışanları da hastalara eşlik etti.

denizli-devlet-hastanesi-piknik-ic

Piknikte türküler söylendi, halaylar çekildi, voleybol, futbol, ip atlama gibi oyunlar oynandı. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar da gönüllerince eğlenen hastalar ile sohbet etti, isteklerini dinledi.

Etkinlikle ilgili bilgi veren Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Sevil Akyol Altınkılıç, “Hastaları memnun etmek için hemşirelerimiz, psikologlarımız, iş uğraş terapistimiz, usta öğreticilerimiz ve diğer personellerimiz canla başla çalışıyor. Bugün burada düzenlediğimiz piknikle de hastalarımızın sosyal hayata daha kolay uyum sağlamalarını amaçlıyoruz” dedi.

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Acar da yürütülen çalışmaların hastaların topluma kazandırılması açısından çok önemli olduğunu ifade ederek, “Genel Sekreterliğimize bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezimizde 400’e yakın hastamızı takip etmekteyiz. Bu hastaları her gün evlerinden alıp, tedavileri bittikten sonra tekrar evlerine bırakılması, yemek, sosyal aktiviteleri gibi her türlü ihtiyaçları genel sekreterliğimiz tarafından karşılanıyor. Bu bakımdan Denizli’de çok önemli bir hizmet veriyoruz. Hizmet kalitesini arttırmak adına Servergazi Devlet Hastanesi’ne bağlı ikinci TRSM merkezini kurmak için şuan yer arama çalışmalarımız devam ediyor. 500 metre kare kapalı alanda kurulacak ikinci TRSM’yi Denizli’ye kazandıracağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı