REKLAMI GEÇ

DDH ÇALIŞANLARINA BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

DDH ÇALIŞANLARINA BİLGİ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Denizli Devlet Hastanesi Bilgi İşlem Yazılım Birimi tarafından hastane çalışanlarına “Bilgi Güvenliği” konulu eğitim programı düzenlendi.

/ DENİZLİHABER / 27 Haziran 2011 Pazartesi, 14:55

Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, Başhekim Yardımcıları Uz. Dr. Kenan Yıldırım, Uz. Dr. Yusuf Polat, hekimler, hemşireler ve tıbbi sekreterler katıldı.

Denizli Devlet Hastanesi Bilgi İşlem Yazılım Birimi Tıbbi Teknologu Zuhal Lüleci bilgi güvenliği ile ilgili politikalar nasıldır? Bugüne kadar kurumda neler yapıldı? Bilgi güvenliği politikasının alt dalları olan veri tabanı güvenliği, ağ cihazları güvenliği, kişisel sağlık kayıtlarının güvenliği gibi konularda çalışanları bilgilendirdi. Zuhal Lüleci bilginin korunmasını sağlamayı amaçladıklarını söyleyerek şöyle devam etti: “Bilgi İşlem olarak kurumdaki işlerin sürekliliğinin sağlanması, işlerde meydana gelebilecek aksaklıkların azaltılması ve yatırımlardan gelecek faydanın artırılması için bilginin geniş çaplı tehditlerden korunmasını sağlamaya çalışıyoruz. Temel amacımız bilgi güvenliği politikası konusunda Sağlık Bakanlığı’nın bütün kurum ve kuruluşlarında bilgi sistemlerinin güvenliğinin sağlanması için uyulması gereken minimum standartlarına ulaşılmasını sağlamaktır. Ayrıca iş devamlılığını sağlamak, güvenlik ihlalinden kaynaklanabilecek kanuni riskleri en aza indirmek, yatırımları korumak ve kurumun itibarını korumak da görevlerimiz arasındadır” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr.Ramazan Canural da Bilgi İşlem Yazılım Birimi’nin hastanenin kalbi olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Canural “Bilgi işlem demek hastanemizin kalbi demek. Bütün kayıtlarımız, çalıştığımızın belgeleri alacağımız ek ödeme miktarı her şey orada. Bu yüzden hastanemizin bilgi işleminin sağlıklı işlemesi gerekiyor. Hepinizden bu anlamda yardım istiyoruz. Dışarıdan gelecek saldırıları önlemek için çok dikkatli olmamız gerekiyor. Ayrıca hastanemizin Bilgi İşlem açısından şanlı bir geçmişi vardır. Türkiye’de 1998 yılında otomasyona geçen ilk hastane Denizli Devlet Hastanesi’dir. Bu durum Türkiye’de bir örnek teşkil etti. 2008 yılına kadar çalıştıktan sonra 2008 yılında Fonet dediğimiz Bilgi İşlem firmasına geçtik. Ben tüm Bilgi İşlem çalışanlarına onu kullanan hekimlerimize, hemşirelerimize, tıbbi sekreterlerimize, çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı