REKLAMI GEÇ

DDH SÜNNET POLİKLİNİĞİ’NDE 4 AYDA BİN 214 ÇOCUK SÜNNET EDİLDİ

DDH SÜNNET POLİKLİNİĞİ’NDE 4 AYDA BİN 214 ÇOCUK SÜNNET EDİLDİ

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Doktor Erdal Türk, yaz sezonu içerisinde Denizli’de bin 214 çocuğun sünnet edildiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 18 Ekim 2011 Salı, 17:01

Türk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği’ne bağlı olarak çalışan sünnet polikliniğinde, 13 Haziran’23 Eylül arasında hizmet verdiklerini kaydetti. Yaşları 6 ile 17 arasında değişen 945 çocuğun lokal anesteziyle sünnet olarak erkekliğe adım attığını ifade eden Türk, “4 çocuk cerrahının çalıştığı Denizli Devlet Hastanesi’nde, bu yıl yaz sezonu içerisinde toplamda bin 214 hasta sünnet edildi” dedi.

Sünnet polikliniği uygulamasında Denizli Devlet Hastanesi’nin, Türkiye’ye öncülük ettiğini belirten Türk, şu bilgileri verdi: “Amacımız sünnet polikliniklerini tüm Türkiye’deki hastanelere yayarak sünneti yapılan çocukları kayıt altına almak ve sünnet sonrası oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek. Sünnetin en yoğun olarak yapıldığı aylar Temmuz ve Ağustos ayları oldu. Her gün ortalama 12-15 arasında çocuk sünnet edildi. Randevu sistemiyle çalışmaktayız. Ortalama randevu süremiz 15-20 gün. En sık sünnetin yapıldığı yaşlar 6 ve 7. yaşlar. Daha önceki yıllarda ortalama 600 civarında olan, geçen sene ise 674 olan bu sayı, bu yıl sünnet polikliniğinde yapılan yeni düzenlemelerle 945’e çıkartıldı. Hedefimiz bu rakamın altına düşmeden her yıl en az bu kadar sayıda çocuğa sosyo-ekonomik durumu göz önüne alınmaksızın eşit şekilde hizmet vermek olacaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı