REKLAMI GEÇ

DDH’da hasta tanıtım kartı devrede

DDH’da hasta tanıtım kartı devrede

Denizli Devlet Hastanesi bir yeniliğe daha imza attı. Hastanede hizmete sunulan ‘Hasta Tanıtım Kartı’ ile ilk kayıtlarda uzayan kuyrukların kısaltılması, hem hastaların hem de hastane personelinin rahat nefes alması hedefleniyor

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2010 Salı, 18:05

Hasta tanıtım kartları, Denizli Devlet Hastanesi’nin ana binasında (B Blok) yer alan ilk kayıtlardan hastalara veriliyor. Hasta tanıtım kartına, ilgili hastanın vatandaşlık numarası, kimlik ve hastane bilgileri yükleniyor. Hasta, muayene olmak istediği ilgili polikliniğin yanında bulunan manyetik okuyucudan hasta tanıtım kartını geçirerek, ilk kayıt görevlisine gerek kalmadan sırasını kendisi alabiliyor. Hastanın tüm bilgileri de ilgili doktorun bilgisayarında anında gözüküyor. Muayene için sırası gelen hastanın adı soyadı, poliklinik kapısının üstünde bulunan bilgisayar ekranında yazıyor.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ramazan Canural, kimlik kartını ilk kayıt görevlisine gösteren tüm hastalara, hasta tanıtım kartını ücretsiz olarak verdiklerini belirtti. Canural, “Hasta tanıtma kartını, ücretsiz olarak tüm hasalarımıza veriyoruz ve ilerleyen zamanlarda da bu kartlardan ücret alma gibi bir durum söz konusu değil. Ancak ikinci kez tanıtma kartı talep eden hastalardan 5 TL alınıyor. Bunu da keyfi kart talebini engellemek için yapıyoruz” diye konuştu. Sistemin henüz yeni olmasına dikkat çeken Canural, herhangi bir sorun oluştuğunda, hastaların anlayışlı olması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı