REKLAMI GEÇ

DDH’da kitap kampanyası

DDH’da kitap kampanyası

Denizli Devlet Hastanesi, kitap okuma alışkanlığının kazanılmasına katkıda bulunmak için kampanya başlattı.

/ DENİZLİHABER / 14 Ocak 2009 Çarşamba, 01:00

Denizli Devlet Hastanesi’nde, hastane çalışanlarının boş zamanlarını değerlendirmek, belirli bir süre yatarak tedavi gören hastaları, hastane ortamının yarattığı gerginliklerden uzaklaştırmak ve okuma alışkanlığını yaygınlaştırmaya katkı sağlamak amacıyla kütüphane oluşturuldu. Sınırlı sayıda kitabın bulunduğu kütüphaneye kitap kazandırmak amacıyla ‘Kitap da bir ilaçtır, hastaya bir kitap da sen ver’ sloganıyla kampanya başlatıldı.

Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Canural, kütüphanedeki kitap sayısını artırmak için başlatılan kampanyaya hastane çalışanlarından, hastaneye gelen ziyaretçilerden, hastalardan, yakınlarından, çalışanlardan, konuklardan destek beklediklerini söyledi.

Canural, bilinçli bireyler olmanın soran, sorgulayan, tartışan ve demokratik değerlere sahip çıkan toplumsal yapıya ulaşmanın anahtarının kitap olduğunu vurgulayarak, “Her yaştaki insanın başucunda kitap bulunması gerekir. Kitap okuma alışkanlığı kazanan insanlarımız, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarma ülküsünün dinamiklerini oluşturur. Bu düşünceden hareketle, hastane olarak bizler de hastanemiz çalışanları ve hastalarının kitap okumasına katkıda bulunmak amacıyla kütüphane oluşturduk. Kütüphanemize bağışlanan kitaplardan, yatan hastalarımızın da faydalanması için servislerimizde kitap köşeleri oluşturduk. Kütüphanemiz daha yeni olduğu için kitap sayımız az. Bu bakımdan ilk etapta ben ve başhekim yardımcıları, kütüphanemize kitap bağışında bulunarak, kampanyamızı başlatmış olduk.Şimdi de hastane çalışanlarımızdan, hastaneye gelen ziyaretçilerden, hastalardan, yakınlarından, konuklardan destek bekliyoruz ” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı