REKLAMI GEÇ

DDH’da yatak sayısı artırıldı

DDH’da yatak sayısı artırıldı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesinde yatak kapasitesi 711’den 732’e çıkarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Haziran 2014 Salı, 11:14

Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Osman Acar,yaptığı yazılı açıklamada Denizli Devlet Hastanesi’nde yatak kapasitesinin artırıldığını belirtti.

Denizli Devlet Hastanesi’nde Burdur, Afyonkarahisar, Aydın, Muğla, Isparta, Uşak gibi çevre illerin yanı sıra Denizli il ve ilçelerden gelen hastalara da birçok branşta hizmet sunulduğunu açıklayan Acar, “Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Denizli Devlet Hastanesinde 711 olan yatak kapasitesi 732’e çıkarıldı” dedi.

Denizli Devlet Hastanemizde toplam yatak doluluk oranının 2012 yılında yüzde 88,49’dan 2013 yılında yüzde 95,37’lere yükseldiğini, 2014 yılının ilk dört aylık dönemde toplam yatak doluluk oranının ise yüzde 103,77’lere ulaştığını söyleyen Op.Dr. Osman Acar, “ Her geçen gün artarak devam eden bir talep var bu hastanemize. Denizli Devlet Hastanesinin yataklı servislerinde yatakların sürekli dolu olması, boş yatak bulmada sıkıntı yaşandığını tespit ettik. Bu yatak sıkıntısını gidermek için servislerdeki bazı bölümleri hasta odasına çevirmeği planlıyoruz” diye konuştu.

Op. Dr. Osman Acar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Bu hastanemizi ziyaretimizde incelemelerde bulunduk. İncelemelerimiz sonunda bazı servislerimizde bulunan mutfakları hasta odalarına çevirmeyi ve böylelikle hastane yatak kapasitesini arttırmayı düşündük. Böylece bu konuda hastanemizde bir çalışma başlattık. Ve bazı servislerimizde bulunan mutfakları hasta odası yaparak KBB Servisinde 4 yatak, Göğüs Servisinde 2 yatak, Beyin Cerrahisi, Genel Cerrahi, Ortopedi, Üroloji ve Nöroloji Servislerinde 3’er yatak olmak üzere toplamda hasta yatağı sayımızı 21 arttırmış olduk. Bu sayede Denizli Devlet Hastanemizin her geçen yıl artarak devam eden hasta talebini karşılamış ve yataklı servislerimizdeki yatak sıkıntısını gidermiş olduk.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı