REKLAMI GEÇ

DDH’ye iki uzman hekim atandı

DDH’ye iki uzman hekim atandı

Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Kliniği, Uz. Dr. Sevil Göktaş’ın atanmasıyla yeniden hizmet vermeye başlarken, Denizli’de ilk kez kurulan Spor Hekimliği Polikliniği’nde de Uz. Dr. Devrim Şükrü Ayral tarafından profesyonel ve amatör sporcuların her türlü yaralanmaları tedavi edilebilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2014 Çarşamba, 14:15

Medikal Onkoloji Uz. Dr. Serkan Değirmencioğlu’nun Denizli Devlet Hastanesi’nden ayrılmasıyla boşalan Onkoloji Kliniği Uz. Dr. Sevil Göktaş’ın göreve başlamasıyla birlikte tekrar faaliyetlerine başladı. Kanser hastalarının tanı, teşhis, tedavi ve takibinde önemli bir misyon üstlenen Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Merkezi’nde hastalar tekrar tedavilerini sürdürebilecek.

Göreve yeni başlayan Medikal Onkoloji Uz. Dr. Sevil Göktaş kanser hastalığının tedavisinde erken tanının önemine vurgu yaparak Onkoloji Kliniği’nde kemoterapi tedavisinin yapılmaya devam ettiğini belirtti. Göktaş, “Kanser, artan görülme sıklığı ve ölüm hızları nedeniyle önemli bir sağlık problemidir. Tedavi maliyetinin yüksek olması nedeniyle pek çok ülkede kanser gelişimini önleme ve kanser görülme sıklığını azaltma yöntemleri önem kazanmıştır. Medikal onkoloji yalnızca kanserli hastaların tedavisini değil, kanserden korunma, tarama, erken tanı alanlarını da kapsayan bir bilim dalıdır. Yani, kanserin her aşaması medikal onkolojiyi ilgilendirir. Ayrıca kanser tanı ve tedavisinde, cerrahi ya da radyoloji gibi çeşitli alanlarla işbirliği yapılmaktadır. Meme kanseri, mide-barsak kanserleri, pankreas kanseri, karaciğer kanserleri, safra kesesi ve yolu kanserleri, akciğer kanseri, baş-boyun kanseri, beyin tümörleri, böbrek-mesane kanserleri, prostat kanseri, tiroit kanseri, testis kanseri, yumurtalık (over),rahim (endometriyum), rahim ağzı (serviks) kanserleri, akut ve kronik lösemiler ve gibi birçok kanser türü medikal onkoloji yöntemleriyle tedavi edilebilir” dedi.

PROFESYONEL VE AMATÖR SPORCULAR TEDAVİ EDİLECEK
Denizli Devlet Hastanesi Spor Hekimi Uz. Dr. Devrim Şükrü Ayral da, Denizli’de profesyonel ve amatör sporcuların tüm sakatlıklarında kendilerine başvurarak tedavilerini yaptırabileceklerini söyledi. Ayral, “ Spor Hekimliği; Federasyonların ve sağlık kurumlarının öngördüğü şekilde sporcu ve hakem muayeneleri yaparak sporculara ‘Spor Yapabilir’ raporu düzenler. Menüsküs, ön çapraz bağ yaralanması gibi ciddi sporcu yaralanmalarının tanı ve tedavilerini yaparak, gerekli durumlarda rehabilitasyon programlarını planlarken gerekli durumlarda ise ortopedik artroskopik cerrahiye hastayı yönlendirir. Kas zorlanmaları, kas lif yırtıkları, ayak bileği burkulmaları gibi çeşitli sporcu yaralanmalarının hepsinin tanı ve tedavilerini planlar. Sporculara çeşitli cihazlarla performans testlerini yaparak, kas güçlerini ölçer ve rehabilitasyonlarını programlar. Çocukluk çağı sporcu sakatlıklarının hepsinin tanı ve tedavilerini yapar. Osgood schlatter gibi sıçrama sporlarına bağlı diz yaralanmalarını tedavi eder. Spor sakatlıkları rehabilitasyon tedavisi için ev programları veya spor salonu programları verir. Topuk dikeni, tenisçi dirseği gibi sorunların egzersiz ve ESWT cihazı ile tedavisini yapar. Obezitenin sporla tedavisi, hastalıkların ve sakatlıkların önleyici, koruyucu egzersiz tedavilerini yapar” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı