REKLAMI GEÇ

Dengeli beslenmeyi anlatıyorlar

Dengeli beslenmeyi anlatıyorlar

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, velilere dengeli beslenme konusunda eğitim veriyor

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2009 Pazartesi, 18:21

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Çevre ve Sağlık Grubu, ilköğretim çağındaki çocukların velilerine ‘dengeli beslenme’ konusunda eğitim vererek onları bilgilendiriyor.
Her hafta bir ilköğretim okulunda düzenlenen toplantının sonuncusu TOKİ İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Toplantıya, Okul Müdürü Mustafa Kaçar, Kadın Meclisi Çevre ve Sağlık Grubu üyeleri Ayten Bahtiyar, Ayşe Türk ve Nezahat Tekin’in yanında, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin bazı üyeleri de katıldı. Toplantıya öğrenci velilerinden ilgi büyüktü. Birçok veli, yanlarındaki minik bebekleriyle toplantıya katıldı.
Ayten Bahtiyar, grubun yürüttüğü ‘Çöpünü saatinde çıkar, güzel şehrimizi kirletme’ ve ‘Bez çanta kullanımı’ gibi kampanyalar hakkında bilgi verdi.

İl Sağlık Müdürü Eğitim Şubesi’nden Ümmühan Çölgeçen de, dengeli beslenmenin önemine işaret etti. Özellikle ilköğretim çağındaki çocukların beslenmesine dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden Çölgeçen, “Sağlıklı bireyler, sağlık bir nesil oluşturmak istiyorsak anne ve babalara büyük görev düşmektedir. Çocuklarımızın gelişim çağında yedikleri onların büyümesinde önemli rol oynamaktadır. Günlük almaları gereken protein miktarlarına dikkat edilmelidir. Öğün sayısı atlanılmamalı, hayvansal ve bitkisel proteinlerin bileşimine özen göstermeliyiz. Ancak bu şekilde çocuklarımızı dengeli ve düzenli besleyebiliriz” dedi. Toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı