REKLAMI GEÇ

Protez uzmanı göreve başladı

Protez uzmanı göreve başladı

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne Prostodontist Uzmanı Dr. Alev Peker’in atanmasıyla birlikte Denizli’de ilk kez bir protez uzmanı kamu hastanesinde göreve başlamış oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Aralık 2015 Çarşamba, 11:43

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi klinik ağına yeni bir yan dal daha eklendi. Bünyesinde Ağız Çene Cerrahisi, Pedodonti, Periodontoloji ve Ortodonti uzmanlarını barından Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde son olarak Prostodontist Uz. Dr. Alev Peker göreve başladı. Protez Uzmanı ile birlikte Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde kullanılamayacak kadar harap olmuş ya da tamamen yok olmuş diş ve çevresindeki dokuların fonksiyon ve estetik görünümleri yeniden geri kazandırılacak.

Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne Protez Uzmanı olarak atanan Uz. Dr. Alev Peker, Prostodontist alanı ile ilgili bilgi verdi. Peker, “Protezler, vücutta eksik ya da yetersiz parçaların biyo uyumlu yapay malzemelerle tekrar yerine konulan yapılardır. Diş hekimliğinde protezin çalışma alanı çok geniştir. Örnek vermek gerekirse kanal tedavisinden sonra yada büyük bir dolgudan sonra, travma sonrası kırık dişlerin tedavisinde, implant cerrahisinden sonra veya çekimden sonra protez tedavisi yapılabilir. Protez uzmanı, dişsel konularla ilgili olduğu kadar, çiğneme sisteminin ayrılmaz parçalarından olan çiğneme kasları ve temporomandibuler eklem ile ilgili konularla da ilgilenmektedir. Protez uzmanı biyomekanik kurallar çerçevesinde radyolojik ve klinik muayene sonucunda yapılacak protezi tasarlar ve uygular. Estetik, fonksiyon(çiğneme-beslenme) ve fonasyon(konuşma) özelliklerin optimum sağlandığı protezler başarılıdır. Protetik diş tedavisinde laborant (diş teknisyeni)-diş hekimi- hasta uyumu çok önemli olup, başarılı işler için ekip çalışması gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı