REKLAMI GEÇ

Ameliyathane hemşireleri eğitimde

Ameliyathane hemşireleri eğitimde

Denizli Devlet Hastanesi’nde “Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı” başlatıldı. 

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Haziran 2017 Çarşamba, 10:30

Sağlık alanında ihtiyaç olan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla yürürlüğe giren Sertifikalı Eğitim Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi alan Denizli Devlet Hastanesi’nde 12 gün teorik – 10 gün uygulamalı eğitim olmak üzere toplam 22 iş günü sürecek olan Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı başladı.

14 kişilik eğitim ekibinin verdiği ve ameliyathanede çalışan hemşirelere görevlerini etkin ve verimli bir şekilde yürütecek bilgi, beceri ve tutumları kazandırmak amacı taşıyan sertifika programına Denizli Devlet Hastanesi’nden 21, Servergazi’den 3, Çivril’den 3, Isparta Şehit Yunus Emre Hastanesi’nden 2, Eğirdir Kemik Hastanesi’nden 1 olmak üzere toplam 30 kişi alındı.

Programın açılış töreni Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Mehmet Erkaleli program ile ilgili bilgiler verdi, “Bu program süresince eğitim ekibimiz ve katılımcılarımızın öz verili çalışmaları, hastanemizin hizmet ve faaliyetlerinin dinamik, güncel ve fonksiyonel olarak devamlılığının sağlanması ile denetimde birlikteliğin temin edilmesi hususuna gerekli hassasiyet gösterilecektir” diye konuştu.

DENİZLİ DEVLET HASTANESİ, AMELİYATHANE HEMŞİRELERİ YETİŞTİRECEK
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ise, Devlet Hastanesi’nin Denizli’de Ameliyathane Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı Uygulama Yetki Belgesi alan tek hastane olduğunu belirterek, bu sertifika programı ile ameliyathane ilkeleri konusunda bilgi, beceri donanımına sahip olan, bunları çalışma alanlarına yansıtabilen hemşirelerin yetiştirilmesi ve profesyonel başarılarının belgelendirilmesinin sağlanabileceğini söyledi. Öztürk, programın tüm kamu ve özel sağlık kuruluşlarındaki ameliyathanelerde en az 2 yıl çalışmış olan hemşireler, hemşirelik yetkisi almış ebeler ve sağlık memurlarını kapsadığını ifade ederek, il geneli ya da il dışı kamu ve özel hastanelerden de programa başvuru yapılabileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı