REKLAMI GEÇ

Denizli-Antalya arasında hava köprüsü

Denizli-Antalya arasında hava köprüsü

Doğuştan beyin felci (serebral palsi) hastası olan küçük Cafer için Antalya-Denizli arasında hava köprüsü kuruldu. 6 yaşındaki Cafer Gençoğlu, helikopter ambulans ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Ağustos 2016 Çarşamba, 18:00

Doğuştan beyin felci (serebral palsi) hastası olan 6 yaşındaki Cafer Gençoğlu, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Ancak, genel durumunun kötüleşmesi ve yoğun bakım ihtiyacı oluşması nedeniyle ileri tetkik ve tedavisinin yapılabilmesi amacıyla helikopter ambulansı ile Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildi.

Solunum sıkıntısı bulunan, akciğer iltihabı ve zatürre tanısıyla tedavisi devam eden küçük hastanın karayoluyla Denizli’ye getirilmesi riskli bulunması üzerine helikopter ambulansı talep edildi. Oksijen ihtiyacı bulunan ve monitör cihazına bağlı tutulan küçük Cafer’in sevki için Antalya’dan havalanan Sağlık Bakanlığı’na bağlı helikopter ambulans, 11. Komando Tugay Komutanlığı’na indi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nden 112 acil yardım ambulansı ve doktorlu sağlık ekiplerince karşılanan Cafer Gençoğlu, tedavisinin yapılacağı Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Yoğun bakımda tedavisi devam eden Cafer Gençoğlu’nun genel durumunun iyi olduğu ve tedavisinin devam ettiği bildirildi.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı