REKLAMI GEÇ

Gebeler önce eğitim sonra sertifika aldı

Gebeler önce eğitim sonra sertifika aldı

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından gerçekleştirilen bilgilendirme eğitimlerini tamamlayan gebelere belgeleri verildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Nisan 2017 Cuma, 09:47

21-28 Nisan Ebeler Haftası kapsamında Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde 3 gün süren etkinliklerde; Hastane Yöneticileri tarafından Doğumhane, Kadın Doğum Servisi ve Gebe Bilgilendirme Sınıflarında görev yapan ebeler ziyaret edilerek haftaları kutlandı.

Ebelere yönelik “Doğumda İlaç Dışı Yöntemlerin Kullanılması, Masaj Teknikleri, Kas ve Nefes Egzersizleri” konularında seminerler verildi. Ayrıca “Ebeler ile Gebelerin Buluşması” etkinliği çerçevesinde Gebe Bilgilendirme okulunda eğitimini tamamlayan gebelere, Hastane Yönetimleri tarafından katılım belgeleri teslim töreni yapıldı.

“TÜM GEBELERİMİZİ GEBE BİLGİLENDİRME OKULLARIMIZA BEKLİYORUZ”
Denizli Devlet Hastanesi Gebe Bilgilendirme okulunda eğitimini tamamlayan gebelere katılım belgeleri ise Denizli Devlet Hastanesi Konferans Salonunda düzenlen törenle Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk tarafından verildi.

Doğum sürecinde yaşanan sorunların en aza indirilmesi, gebelik ve doğum sürecinin korku ile değil, huzurla, sağlıkla, bilinçle ve en güzel şekilde geçirilmesi için Gebe Bilgilendirme Okullarının önemli olduğunu dile getiren Genel Sekreter Uz. Dr. Berna Öztürk, “Ebeler haftasında hem ebelerimizle hem de anne adaylarımızla birlikte olmak istedik. Ebelerimizin sağlık hizmeti sunumunda, gelişmişlik düzeyimizi gösteren anne bebek ölüm oranlarının azaltılmasında, normal doğum oranlarının arttırılmasında önemli katkıları var. Bildiğiniz üzere; Kamu Hastaneleri Birliği olarak ebelerimizle birlikte “Doğum Eylem Planı” kapsamında tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamak, anne adaylarına normal doğum eylemi, kasılmaların yönetimi, anne sütünün önemi ve yeni rollerini benimsemeleri konusunda bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla eğitimler yapmaktayız. Denizli Devlet Hastanesi, Servergazi, Acıpayam, Çivril, Tavas DH ve Buldan Göğüs Hastalıkları Hastanesinde açmış olduğumuz Gebe Bilgilendirme Sınıfları ile toplamda 2016 yılında 6.300 gebemiz bu eğitimleri tamamladı. 2017 yılında egzersiz salonları dizayn ederek Gebe bilgilendirme sınıflarımızda gebe egzersizi ve nefes egzersizi programlarını başlattık. 2017 yılında 3 aylık dönemde 2.600 gebeye eğitim verdik. Amacımız gebelerimizin katılımıyla bu eğitimlerin daha efektif geçirilmesini sağlamak, böylelikle sağlıklı bir gebelik süreci sonunda, sağlıklı bir doğum, dolayısıyla sağlıklı nesiller yetiştirmektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı