REKLAMI GEÇ

2 çocuk DDH’da uygulanan tedaviyle hayata tutundu

2 çocuk DDH’da uygulanan tedaviyle hayata tutundu

Denizli Devlet Hastanesi, genel durumları kötü, hayati riskleri yüksek biri 3 yaşında, diğeri de 6 aylık iki çocuğu hayata bağladı. Kalp ve akciğer sorunları yaşayan minikler uygulanan yoğun tedaviyle iyileşti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Ocak 2017 Çarşamba, 12:53

Genel durumlarının kötü ve hayati risklerinin yüksek olması teşhisiyle Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan 6 aylık Ümit D. ve il dışından ambulans ile getirilen 3 yaşında ki Cebrail D., uygulanan tedavi sonrası hayati riski atlatarak yaşama tutundu.

Ünite Sorumlusu Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Dr. Fulya Kamit Can, çocukların Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi’ne alındıklarında genel durumlarının çok kötü olduğunu belirtti.

Dr. Can, “Denizli Devlet Hastanesi 3. Basamak Çocuk Yoğun Bakım ünitemize 9 gün önce yatan 6 aylık doğumsal kalp hastalığı olan Ümit D. isimli hastamız, genel durumu kötü, septik şok ve çoklu organ yetmezliği tanısıyla 3 gün solunum cihazında kaldı, bir çok kan ürünü ve komplike tedaviler aldı. Tedavisinin 9. gününde ise iyileşme sağlanarak ağızdan beslenmeye başladı” dedi.

Yine 10 gün önce il dışından solunum cihazına bağlı olarak Denizli Devlet Hastanesi’ne getirilen kistik fibrozis tanılı Cebrail D.nin akciğer enfeksiyonu nedeniyle 7 gün solunum cihazında yüksek basınçlarda izlendiğini söyleyen Dr. Can, “3 gün önce solunum cihazından başarılı şekilde ayrıldı ve şu an yüksek akışlı nazal kanülle oksijen tedavisi almaktadır” dedi.

“BİRÇOK İLDE OLMAYAN BÖLÜMLERİMİZ İLE ÇEVRE İLLERE DE SAĞLIK HİZMETİ SAĞLIYORUZ”
Çocuk Yoğun Bakım Ünitesi sayısının Türkiye’de sınırlı olduğunu bu servisin bulunduğu hastanelerde yer bulmanın da kolay olmadığını kaydeden Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Devlet Hastanesi’nde birçok branş uzmanının ve diğer illerde olmayan birçok bölümün bulunması nedeniyle Denizlilerin çok şanslı olduğunu söyledi.

Öztürk, “Birliğimize bağlı hastanelerimiz güçlü ve donanımlı kadrosuyla sadece Denizli’ye değil çevre illere de hizmet vermektedirler. Özellikle hayati önem taşıyan Yeni Doğan Yoğun Bakım ve Çocuk Yoğun Bakım Ünitelerimize çevre illerden kritik seviyede olan hasta sevkleri zaman zaman yaşanmaktadır. Bu ünitelerimizde hızlı hasta yatış-çıkışları devam etmekte ve böylece daha fazla sayıda il içi ve il dışı kritik hasta bebek ve çocuklara hizmet vermekteyiz. Bu iki çocuğumuz da Çocuk Yoğun Bakım Ünitemiz ekibinin özverili ve etkin bir tedavisi sonrası hayati riski atlattılar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı