REKLAMI GEÇ

Karanfilli bilgilendirme

Karanfilli bilgilendirme

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Ramazan Canural 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası dolayısıyla kadın doğum servisini ziyaret ederek annelere, karanfil dağıttı ve anne sütünün öneminden bahsetti.

/ DENİZLİHABER / 1 Ekim 2012 Pazartesi, 17:42

1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi, Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı Dr. Ramazan Canural, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Güneri İmren ve bebek dostu birimi çalışanlarıyla birlikte kadın doğum servisinde doğum yapan anneleri ziyaret etti.

Ziyaret sırasında tek tek annelerle ilgilenen Başhekim Uz. Dr. Ramazan Canural, yeni doğum yapan annelere karanfil dağıttı. Canural, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmesi gerektiğini belirtirken “1-7 Ekim arası ülkemizde emzirme haftası olarak kutlanmaktadır. Bilindiği gibi bir anne için hayatta en değerli varlık çocuğudur. Çocuk için de, hayata başlarken ve onun devamında en değerli besin kaynağının anne sütü olduğunu biliyoruz. Bunu artık son kırk yıldan beri bütün tıp otoriteleri kabul ediyor. Anne sütünün diğer gıdalara göre sayılamayacak kadar üstünlükleri var. Her şeyden önce bir bebek için sindirimi en kolay besin anne sütüdür” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları ve Sağlığı Uzmanı. Dr. Güneri İmren ise anne adaylarına 32 haftalık gebeliklerinden sonra eğitim verdiklerini, Denizli Devlet Hastanesi’nde 2012 yılında şu ana kadar 3 bin personel ve anne adayının emzirme eğitimi aldığını söyledi.

İmren “ Anne sütü çok özeldir. Bebeğin tüm gereksinimlerini karşılar. Colostrum antikor içeriği ile bebeği hastalıklardan korur. Emzirme hem anne hem de bebek için psikolojik – fizyolojik yararlar sağlar. Bu nedenle bebekler doğumdan sonra 1 saat içinde emzirilmeye başlanmalıdır. Ayrıca anne çalışıyorsa çocuğunu emziremeyecekse sütünü sağarak da bebeği besleyebilir. Bunda saklama koşulları çok önemlidir. Anne sütü buzlukta 3 ay, oda sıcaklığında 6 saat ve buzdolabında 24 saat saklanabilmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı