REKLAMI GEÇ

Yaşlılar ve çocuklar grip deyip geçmeyin!

Yaşlılar ve çocuklar grip deyip geçmeyin!

Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Uğur Aktaş, gribin özellikle yaşlılar ve çocuklarda beyin iltihabı, zatürre ve menenjit gibi hastalıklara yol açabileceğini belirterek, “Bu tür hastalıklar ölüm riskini arttırır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Ocak 2013 Cumartesi, 15:30

Denizli Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Uğur Aktaş, kış aylarında görülen ve ciddi şikayetlere neden olan gribe yakalananların doktora danışmadan antibiyotik kullanmamaları konusunda uyardı. Havaların iyice soğuduğunu, zamanın çoğunun kapalı ortamlarda geçirildiğini belirten KBB Uzmanı Dr. Uğur Aktaş, bu ortamlarda gribin bulaşıcılığının yüksek olduğunu söyledi.

Gribin, ani baş ağrısı, ateş, yorgunluk, sırt, kol, bacaklarda ağrı ve vücutta kırgınlık, üşüme, titreme, terleme, kuru öksürük, boğaz ağrısı ve bazen de burun tıkanıklığı, hapşırma gibi belirtilerle kendini gösteren, aşırı halsizlikle seyreden bir üst solunum yolu enfeksiyonu olduğunu belirten Aktaş, “Grip hastalığı normal bir bireyde 7 ile 10 gün arasında sürer. Hastalık sırasında aşırı halsizlik nedeniyle iş ve okul verimi düşer. Bu gibi durumlarda mutlak surette 5-7 gün arası istirahat gerekir. Ayrıca hekim tarafından gerekli görülmedikçe antibiyotik kullanılmaz. Antibiyotik ancak grip sonrasında kulak iltihabı, sinüzit gibi bir başka enfeksiyon ortaya çıktığında uygulanmalıdır. Gripte bol vitamin, yeterince sıvı tüketilmeli, ağrı kesici ilaçlar gerektiğinde alınmalıdır. Grip özellikle çocuklar ve yaşlılarda orta kulak iltihabı, beyin iltihabı, zatürree, menenjit gibi çok ciddi başka hastalıkların ortaya çıkmasına da neden olabilmektedir. Bu tür hastalıkların oluşması ölüm riskini de arttırmaktadır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı