REKLAMI GEÇ

Yeni fakültelere tepki gösterdi

Yeni fakültelere tepki gösterdi

Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı İrfan Karababa, Türkiye’de yeni diş fakültelerinin açılmasını düzenlediği bir basın toplantısıyla eleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2012 Pazartesi, 16:59

Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı İrfan Karababa, Türkiye’de yeni diş fakültelerinin açılmasına tepki gösterdi.

Karababa, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Aydın, Afyon ve Kütahya’da diş hekimliği fakültelerinin açıldığına dikkat çeken Karababa, bunların ardından Pamukkale Üniversitesi’nin de girişiminin olduğunu kaydederek, Türkiye’de alt yapısı yeterli olmadan açılan fakültelerin, eğitim kalitesini düşürdüğünü öne sürdü.

“Yeni açılan fakültelerden mezun olan hekimler ileride büyük istihdam sorunu yaşayacaktır. Ülkemizde ve ilimizde yeterli sayıda diş hekimi mevcuttur” diyen Karababa, “Ama ısrarla ve alt yapısı yetersiz bir şekilde fakültelerin açılması söz konusudur” dedi.

“Biz hiçbir zaman eğitim ve eğitim kurumlarına karşı değiliz” diyen Karababa, tepki göstermelerine gerekçe olarak “Ancak plan ve program dahilinde olmadan, alt yapı hazırlığı olmadan, en önemlisi ihtiyaç olmadan fakülte açılmasının tekrar tekrar düşünülmesi gerekmektedir” diye konuştu

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı