REKLAMI GEÇ

Denizli Ege Bölgesi’nde antibiyotik protokol oranı en düşük il oldu

Denizli Ege Bölgesi’nde antibiyotik protokol oranı en düşük il oldu

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ ve ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı” kapsamında yürütülen çalışmalar, Denizli’ye Ege Bölgesi’nde Antibiyotik Protokol oranı en düşük il unvanını kazandırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2019 Perşembe, 16:59

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün ‘Akılcı İlaç Kullanımı’ ve ‘Akılcı Antibiyotik Kullanımı” kapsamında yaptığı çalışmalar sonuç vermeye başladı. Denizli; Ege Bölgesi’nde antibiyotik protokol oranı en düşük il oldu. Sağlık Müdürü Uzman Dr. Berna Öztürk, çalışmalarının sonuç vermesinin sevindirici olduğunu belirtip, yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getirdi.

Akılcı ilaç kullanımı konusunda Denizli’deki hekim, diş hekimi, eczacı, hemşire ve tüm sağlık personellerine belli aralıklarla eğitim verildiğini de dile getiren Öztürk, “ Denizli halkına yönelik tüm devlet hastanelerinde Akılcı İlaç Kullanımı stantları açıldı. Alışveriş merkezlerinde Akılcı İlaç Kullanımı ve Akılcı Antibiyotik Kullanımı ile ilgili stantlar açarak halkımıza bilgilendirme yaptık. Stantlarımızda özellikle çocuklara yönelik bilgilendirme balonları, boyama kitabı ve kalemi, ailelere ise farkındalık oluşturmak üzere bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Yine tüm İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından Halk ve Okul Eğitimleri yapılmakta. Bunların dışında Denizli’deki tüm Aile Hekimleri, Hastaneler, Eczaneler vb. sağlık kuruluşlarımıza konuyla ilgili bilgilendirme broşürleri asıldı” dedi.

Denizli’de yürütülen çalışmalar sonucunda Aile Hekimliği tarafından yazılan Antibiyotik Protokol oranının Türkiye ortalamasının yüzde 24,55 oranında altında olduğunu belirten Öztürk; Sağlık Bakanlığı Akılcı İlaç Kullanımı Daire Başkanlığı tarafından açıklanan Antibiyotik Yazılan Protokol oranı ilimizde yüzde 19,58 olarak Türkiye ortalamasının çok altında kaydedilmiştir. Bu oran aynı zamanda Ege Bölgesi’ndeki en düşük orandır. Bir yıl boyunca sahada aktif olarak çalışarak Akılcı Antibiyotik Kullanımını anlatan sağlık çalışanı arkadaşlarıma canı gönülden kutluyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı