REKLAMI GEÇ

Evde bakım işbirliği

Evde bakım işbirliği

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan evde bakım işbirliği protokolü ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2017 Cuma, 11:44

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ve Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Emreoğlu, İdari Hizmetler Başkanı Dr. Aytekin Polat, Mali Hizmetler Başkanı Yavuz Tosun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Kadriye Özer Bici, devlet hastanelerinin evde sağlık hizmetlerinden sorumlu başhekim yardımcıları, sorumlu hekim ve hemşireleri ile sosyal hizmet uzmanları ve müdürlük çalışanları katıldı.

İmzalanan protokolle Denizli’de yaşayan, iki kurumun birinden hizmet alan engelli vatandaşların, verilerin ortak kullanımını sağlayarak ihtiyaç dahilinde diğer kurumların hizmetlerinden de yararlandırılması ve böylece daha çok vatandaşa ulaşıp hizmetin kalitesinin artırılması hedefleniyor.

Toplantıda katılımcılara seslenen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Süleyman Erdoğan, ‘Evde Sağlık’ ve ‘Evde Bakım’ hizmetlerinin ayrı hizmetler olduğunu vurguladı.

Erdoğan, “Sağlık Bakanlığımız ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızca verilen bu hizmetlerde ilimizdeki tüm engelli ve bakıma ihtiyaç duyan vatandaşlara ulaşmak için büyük gayret gösterilmektedir. İlimizdeki bu iki kurum çalışanları, gerek evde sağlık hizmeti sunumu gerekse ihtiyacı olan vatandaşlarımızın evde bakım imkanlarından yararlanabilmeleri için bu konuda gerekli koordinasyon ve haberleşmeyi sağlayacaktır” dedi.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANAN HASTALAR SOSYAL OLARAK DA DESTEKLENECEK
Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Berna Öztürk ise evde sağlık hizmetlerinin koordinasyonunun yeni yönetmelikle illerde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri tarafından yürütüleceğini belirterek, hastaların sağlık hizmeti yanında diğer sosyal hizmetlerden de azami derece yararlanmalarının son derece önemli olduğunu vurguladı.

Bu konuda gereken hassasiyeti kurum olarak göstereceklerini dile getiren Öztürk, “Denizli, evde sağlık hizmetinde öncü olan illerden biridir. Ekiplerimiz, evde sağlık hizmetinden yararlanan hastalarımızın sağlık kontrolü ve tedavisinde büyük özveriyle çalışmalar yürütmektedirler. Denizli’de bundan sonra ki hedefimiz de; gerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gerekse belediyelerimiz işbirliği ile yürüttüğümüz hizmetler kapsamında hastalarımızın sosyal olarak da desteklenmesini sağlamaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, iki kurum arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin detayları masaya yatırıldı, yol haritası belirlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı