REKLAMI GEÇ

Engelsiz Yaşam’a uzman atandı

Engelsiz Yaşam’a uzman atandı

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne görevlendirilen Psikiyatri Uzmanı, merkeze giderek hastalarla ilk görüşmesini gerçekleştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Temmuz 2017 Salı, 13:40

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından görevlendirilen Psikiyatri Uzmanı Dr. Özgür Kalkancı, Denizli Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görevine başladı. Hastalarla birebir görüşme yapan psikiyatri uzmanı bundan sonraki süreçte de ayda bir kez düzenli olarak merkeze giderek hastaların takip ve tedavilerini yapacak. Ayrıca hastaların psikiyatri servisine yatışlarında da hastalara öncelik verilecek.

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Denizli Devlet Hastanesi Psikiyatri Uz. Dr. Özgür Kalkancı Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan hastaların takip ve tedavilerini gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Engellilerin topluma kazandırılması ve toplumdaki her birey gibi haklara sahip olduklarının bilinmesi, sosyal dışlanmışlıkların önüne geçilebilmesi için toplumsal bilincin arttırılması ve engellilerin toplum içinde rahat hareket edebilmelerini sağlayan kendi kendine yetebilirliklerinin sağlanması gerekmektedir. Bunun için engelli bireylerin rehabilitasyonu oldukça önem arz etmektedir. Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan zeka geriliği, davranış bozukluğu, şizofreni, iki uçlu duygu durum bozukluğu gibi tanısı olan ağır engelli özür oranına sahip hastaların takip ve tedavisi tarafımızdan yapılmaktadır. Hastaların gerektiği zaman yatışları da yine bizim öncülüğümüzde hastanede yapılmaktadır. Protokolle birlikte bu hastaların Devlet Hastanesi’ne ulaşımı, poliklinikte sıra beklemesi, ilaç raporlarının düzenlenmesi gibi sıkıntılar ortadan kalkmış oldu” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı