REKLAMI GEÇ

“Gençleri bağımlılıktan korumak devletin görevidir”

“Gençleri bağımlılıktan korumak devletin görevidir”

İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü arpacı, Denizli Valiliği başkanlığında her ay toplanan Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu’nun çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2017 Çarşamba, 16:07

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki 373 acil sağlık personeline madde bağımlılığı ile ilgili hizmet içi eğitim verildi. İki gün süren eğitim, Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli Psikiyatri Uzmanı Dr. Savaş Yılmaz ve Acil Tıp Uzmanı Dr. Sadık Oğuz Doğanlı tarafından verildi.

Eğitimin ana başlıklarını, maddenin yüksek dozda alınması durumlarında (zehirlenme, aşırı doz) ve madde bulunmadığı için ortaya çıkan şiddetli yoksunluk durumunda gerekli müdahalenin nasıl yapılacağı, madde alan şahısların kontrol altına alınırken hem hasta hem de sağlık personeli açısından gelişebilecek riskler ve buna yönelik yapılacak müdahaleler oluşturdu.

Hizmet içi eğitimle ilgili bilgiler aktaran İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı, “Anayasamızın ‘Gençlik ve Spor’ başlığı altında ‘Gençliğin Korunması’ konusu yer almaktadır. 58. maddesinde ‘Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır’ ifadesi mevcuttur. Bu maddeden de anlaşılacağı gibi, gençlerin alkol, sigara, diğer bağımlılık yapıcı maddeler ve kumar gibi tehlikelere karşı korunmaları devletin görevlerindendir. Yerel bazda hazırlanan il eylem planı çerçevesinde ve Valiliğimizin başkanlığında her ay toplanan ‘Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı